Голяма промяна от 1 юни съобщи в парламента воцепремиерът и

...
Голяма промяна от 1 юни съобщи в парламента воцепремиерът и
Коментари Харесай

Голяма промяна! Кой ще получава по 120 лева помощи

Голяма смяна от 1 юни заяви в Народното събрание воцепремиерът и обществен министър Лазар Лазаров.

Броят на лицата, които се чака да бъдат подкрепени от 1 юни, ще се усили с към 83%. А размерите на помощите ще са сред 65, според от целевите групи, до 120 на 100, заяви Лазаров в отговор на запитване от народния представител Севим Али.
-->
Това води до 50 млн. лв. спомагателен запас в границите на бюджета на министерството. Парите са обезпечени, бюджетът за обществено подкрепяне е 72 млн. лева сподели Лазаров.

Социалното министерство е изготвило план на устав за използване на Закона за обществено подкрепяне и е подхванало всички дейности, тъй че от 1 юни да започва новата промяна. Тя планува общественото подкрепяне да се базира не както до момента на обезпечен най-малък приход, който е 75 лв. и от години не е променян, а на база линията на беднотия. От 1 януари тази година тя е 504 лв..

Освен границите за достъп са направени и поредност от облекчения, които уголемяват кръга от лицата, които имат право на обществени помощи. Поредица от ограничаващи условия са понижени или напълно са отпаднали. Онова, което планува правилникът, е обвързвано и с целенасочване на помощите. Освен за обичайните обществени помощи се планува и лица, които напущат обществените услуги от резидентен вид, заради навършване на пълноправие, да имат право на поддръжка в границите на 3 месеца за покриване на съществени потребности, свързани с жилище, храна, облекла и други от персонален темперамент, заяви Лазар Лазаров.

Лица, които са получавали месечни обществени помощи, само че стартират работа в границите на тримесечен интервал, ще продължи да им се изплащат обществените помощи.

Другата мярка е обвързвана с повишение на метода на установяване на еднократните помощи за покриване на случайно зародили потребности. В сегашния миг те съставляват трикратния размер на границата на бедността, добави вицепремиерът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР