Голяма промяна на Витоша готви спортният министър Весела Лечева. В

...
Голяма промяна на Витоша готви спортният министър Весела Лечева. В
Коментари Харесай

Революция на Витоша, столичани ликуват

Голяма смяна на Витоша готви спортният министър Весела Лечева. В изявление за бТВ тя разяснява изявлението на президента Румен Радев при започване на месеца, че “Витоша се трансформира в музей на затворени и ръждясали уреди ”.

“Това е по този начин за жалост към този момент повече от 20 години е в това положение Витоша. Мога да кажа, че единствено за последната година в Европа са построиха повече от 100 зимни уреди, а на Балканите те са 10. Като че ли единствено ние не можахме да намерим излаз от създалата се обстановка. Не може една Македония и Словения да намерят решения, а ние в България да не можем да открием опция да бъдат осъвременени и построени нови спортни уреди ”, сподели Лечева.
-->
Тя акцентира, че експертна група има за цел да създаде законови оферти и да ограничи безразборното строителство, само че да се даде път и опция да се строят единствено спортни уреди.

В тази експертна група вземат участие Министерството на младежта и спорта, Министерството на околната среда и водите, Министерството на земеделието, Министерството на туризма и Министерството на районното развиване и благоустройството. Тя има за цел да изготви работещи оферти за решение на дългогодишни проблеми, свързани със зимните спортове и туризма.

“Витоша не е единствено спорт, а и здравето на нацията ни. Нашите деца до обяд могат да вървят на учебно заведение, а следобяд да са на Витоша и да имат разнообразни спортни действия. Не е обикновено на една страна в Европейски Съюз да откри решение ”, съобщи спортният министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР