Голяма новина за феновете на ЦСКА)Клубът показа проекта си за

...
Голяма новина за феновете на ЦСКА)Клубът показа проекта си за
Коментари Харесай

Разкритие. Кога е готов новият стадион на ЦСКА

Голяма вест за почитателите на ЦСКА)

Клубът сподели плана си за нов 16-хиляден стадион, който би трябвало да бъде издигнат до лятото на 2025-а.
-->
По информация на Dir.bg, първата копка по реконструкцията на актуалното оборудване " Българска войска " ще е в края на есента, евентуално в последните дни на ноември или първите на декември.

До лятото на 2025-а, новият стадион по проект би трябвало да е подготвен.

Бюджетът на целия план, като първите разноски към този момент са направени, се възнамерява да е сред 80 и 90 милиона лв..

Инфраструктурно, тази реорганизация " ще върне " на парка към 20 декара - те в този момент са в чашата на стадиона. От фирмата-проектант оповестиха, че сега много от връзките и алеите са прекратени към стадиона. 

Новият дом на ЦСКА ще е със супермодерен бранш " А " на четири равнища, като най-луксозните места са в четвъртото, най-високо ситуирано.

На тази централна трибуна са планувани места за храни и питиета за почитателите, феншоп, клубен музей, медицински пункт, съблекални, съдийски стаи, фитнес, пространства за загряване на двата тима и даже съблекалня за децата, които подават топките на мачовете. Там ще са и 17-те ВИП-бокса, които са самостоятелно проектирани, лаундж зони, пресцентър и зала, която може да се употребява за събития и отвън футболните дуели.

Капацитетът от 16 хиляди е задоволителен, съгласно управлението на ЦСКА. Най-голям ще е бранш " Г " на ултрасите - близо за пет хиляди души. В бранш " Б " ще има отделено пространство с малко над 1000 места за гостуващите агитки.

Трибуните са построени съгласно условията C-value на УЕФА - категоризация на положителната видимост от всяко място на стадиона. Постигнато е 9.1, като се счита, че всичко над 9.0 е чудесно съгласно категоризацията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР