Голяма неизбухнала бомба от Втората световна война, открита в югозападния

...
Голяма неизбухнала бомба от Втората световна война, открита в югозападния
Коментари Харесай

Евакуираха 2500 души във Вроцлав заради невзривена бомба от Втората световна война

Голяма неизбухнала бомба от Втората международна война , открита в югозападния полски град Вроцлав, наложи през днешния ден евакуацията на 2500 поданици, съобщи Асошиейтед прес.

Бомбата с тегло 250 кг била открита по време на строителни работи покрай железопътен надлез в града.
Полските въоръжени сили оповестиха, че това е немска авиационна високо избухлива 250-килограмова цилиндрична бомба от времето на войната. Евакуираните поданици на Вроцлав били извозени с рейсове до безвреден регион, до момента в който специалисти по неутрализиране на експлозиви работят на мястото, където е открита бомбата. Според известия в полските медии придвижването на влаковете в региона също е спряно, до момента в който бомбата не бъде обезвредена.

Полицейската говорителка Александра Фреус сподели пред телевизионния канал Те Фау Ен 24, че не всички поданици са се съгласили да изоставен домовете си и управляващите не могат да ги принудят да го създадат. Полицията насочи обществен апел за евакуация, базирайки се на " опасността за здравето и живота на хората, породена от невзривени муниции ".

През Втората международна война Вроцлав е именуван от германците Бреслау. В града са се водили тежки сражения и той е бил доста опустошен, а преди капитулацията на Германия е подложен на тежки руски бомбардировки.

Вроцлав става част от Полша, когато границите в Европа са преначертани след войната и победена Германия е принудена да отстъпи територия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР