Голяма изненада на летището за българите, които бяха блокирани в

...
Голяма изненада на летището за българите, които бяха блокирани в
Коментари Харесай

Изненада на летището за българите от Израел. Първи думи на нашенците

Голяма изненада на летището за българите, които бяха блокирани в Тел Авив и за които Мария Габриел и управлението на Народно събрание изпратиха държавния Еърбъс да ги прибере. На борда бе министърът на превоза Георги Гвоздейков.


-->
Да посрещнат първата група българи на държавния ВИП отидоха персонално ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, както и двама от заместниците му – Никола Минчев и Филиз Хюсменова.



За това какво са претърпели в Израел, след ракетната офанзива на " Хамас " през вчерашния ден, каква е била организацията на евакуацията им, по какъв начин са разбрали за държавния " Еърбъс “, описаха пред медии част от завърналите се през днешния ден на летище София наши сънародници.

" Казаха ни още в 6:30 сутринта, че ще има полет, споделя Дария Димитрова, която от 15 години живее в Израел. Беше много шокиращо, никой не го очакваше, добави тя. Това в този момент, съгласно мен, ще е малко по-тежко, споделя тя по отношение на развиването на обстановката там. Разбрах, че всеки полет за България се анулира и се обърнах към консулството, пътуването беше положително, организацията беше добра, уточни дамата. Никой не знаеше, това е бедствено състояние ", разяснява още Дария Димитрова.



    " Посрещнаха ни в самолета, не сме останали нито гладни, нито жадни, благодарим на цялото държавно управление ", сподели Илчо Антонов от Казанлък, свещеник в евангелска черква. За държавния евакуационен полет са им помогнали, както туроператорът, по този начин и екскурзоводката им, която се е обадила в българското посолство.

Знам, че Господ ни пазеше, и чаках да се случи нещо и то се случи, добави пасторът.



На 4 октомври Тотка Генова, пенсионер, както се показва, отпътува на екскурзия в Израел, където я заварват и офанзивите на " Хамас ". Получили са информация, че България готви полет за евакуация посредством екскурзовода си. Витлеем, където е била групата, е бил спокоен, само че другояче контролът е засилен. Много постепенно ставаше преходът от Витлеем към Йерусалим и след това до Тел Авив, показа Тотка Генова.

    " В хотела, където бяхме, трябваше да се крием, непрекъснато се чуваха детонации, ракети, споделя претърпяното юноша. Не знаехме какъв брой ще продължи, бяхме събрани доста хора на едно място ", прибавя момчето.

След като кацнаха на наша земя, вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел и транспортният министър Георги Гвоздейков оповестиха, че се приготвя нов полет, който да прибере и други, останали в Израел, наши сънародници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР