Голяма драма в БСП преди изборите. Социалистите останаха без организация

...
Голяма драма в БСП преди изборите. Социалистите останаха без организация
Коментари Харесай

Голяма драма в БСП. Видин скъса с Нинова

Голяма драма в Българска социалистическа партия преди изборите. Социалистите останаха без организация във Видин, откакто деветимата членове на управлението й хвърлиха заедно оставки. Димитър Велков, ръководител на Областния съвет на Българска социалистическа партия и на видинската организация на социалистите, и Борислав Василев, зам. ръководител на Общинската организация на Българска социалистическа партия дадоха брифинг, на който оповестиха като главен претекст за раздялата си със Столетницата „ дълбокото разминаване сред програмата и задачите на Българска социалистическа партия и провежданата от националното управление политика “.

Според напусналите вследствие на водената от централното управление на партията политика, се е „ обезличила идейната еднаквост на Българска социалистическа партия “ и тя се е трансформирала „ от всеобща партия, която сплотява съидейници, в лидерска партия, подчинена на угаждане на персоналните цели и упоритости на стеснен кръг хора “, „ от огромна лява партия на България Българска социалистическа партия се е трансформирала в дребна четвърторазрядна “.

Те заявяват, че са несъгласни с острата борба на управлението на Българска социалистическа партия с президента, „ която е лишена от всякаква политическа логичност и която явно обслужва ползи по дестабилизация на страната “.

Димитър Велков, разгласи, че в последните години е реалност организационният разпад на партията и разтрошаване на Общинската партийна организация във Видин, основаване на успореден център, отвън законно определените органи и отнемане на Видинската партийна организация от уставно финансиране.

Декларацията приключва, че напусналите членове „ не виждат в лицето на Нинова и групата ѝ политически морал и идейна посока за реализиране на левите хрумвания. Българска социалистическа партия загуби образа и демократичността си, трансформира се в лидерска партия и скоро хората ще дадат още веднъж тежката си оценка “, считат напусналите.

Борислав Василев, сподели пред публицисти, че вземането на решението за овакантяване на Българска социалистическа партия е било изключително тежко за всичките деветима членове. Защото те са трето потомство социалисти, закърмени с концепциите на  партията, които са отстоявали и отстояват в своя умишлен живот.

В същото време протестите на социалистите в Благоевград против Нинова, която се разгласи за лидер на листата им, не престават. На „ Позитано ” 20 чакат още червени деятели да изоставен партията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР