Голяма част от жителите на Мартен са решили днес да

...
Голяма част от жителите на Мартен са решили днес да
Коментари Харесай

Градче бойкотира изборите заради проблеми с тока

Голяма част от жителите на Мартен са решили през днешния ден да бойкотират изборите

Причината: повече от 10 години хората имат проблеми с електрозахранването. Заради честото му спиране и токовите удари, електроуредите им изгарят. И не виждат решение.

" Първо едната седмица ми изгоря фурната, звънях, пуснах тъжба. От енергото ми дават отговор - има време до 18 ноември. Има време, но ние сме петчленно семейство, единствено с една микровълнова фурна няма по какъв начин да стане. На идната седмица ми изгоря тв приемникът ", показа Венелин Ранков, представен от БНТ.

От електроразпределителното сдружение обясниха, че към мрежата в региона на Русе е била включена нова основна станция, която обезпечава самостоятелно електрозахранване на няколко обитаеми места, в това число и Мартен.

" От управлението на електроразпределителното сдружение изясняват, че това е в резултат на птиците. Когато литнат и двете жици се приближават и отбраната в подстанцията изключва за няколко минути. Хората настояват най-вече да получават нормално електрозахранване за това, което заплащат ", добави кметът на Мартен Димо Тонев.

За да се в профил този проблем, от сдружението споделиха, че ще инсталират по този начин наречените дистанционери по проводниците. Хората обаче не имат вяра, че казусът в миналото ще се реши. Сравняват го с политическата обстановката в страната, по тази причина мнозина от тях няма да гласоподават през днешния ден.

От кметството чакат по-ниска изборна интензивност спрямо предишните избори, когато са дали своят вот едвам към 37 на 100 от жителите на Мартен.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР