Голяма част от хората, които спазват разни диети, не се

...
Голяма част от хората, които спазват разни диети, не се
Коментари Харесай

Ползи и вреди от консумацията на черупки от яйца

Голяма част от хората, които съблюдават всякакви диети, не се замисля дали доставят организма си с нужните за вярното му действие субстанции. Калцият е едно от тях. Често подценяван, заради ограничаването на редица артикули, добра вест е, че може да си го набавяте от черупките на яйцата. Нека се срещнем от близко с тях и да забележим изгодите и рисковете от потреблението им.

Яйчените черупки намират приложение в кухнята като калциева добавка. Само половин черупка може да обезпечи наложителната дневна доза калций на възрастен човек. Когато са направени на прахуляк, черупките също правят чудесна работа като източник на калций.

Те могат да понижат риска от остеопороза. Това е заболяване, което се показва със слаби кости и по-голям риск от костни фрактури. Калцият е веществото, отговорно за положителното положение на костите и дефицитът му може да се отрази зле на тези елементи от тялото. Ето за какво тук споделяме твърдо Да! на яйчените черупки.

Мембраната на черупките може да повлияе удобно върху здравето на целия организъм. Тя се намира сред белтъка и черупката и съдържа редица потребни субстанции, които въздействат добре на цялото тяло.

 Ползи и вреди от потреблението на черупки от яйца

Стига да се подготвят вярно, яйчените черупки са потребна храна. Има обаче някои неща, с които би трябвало да внимавате.

Яйчените черупки се употребяват стрити на прахуляк и се смесват с храна или с вода. Дневната целесъобразна доза е към 2.5 грама, които са изцяло задоволителни за благосъстоянието на организма. Единственото, за което би трябвало да внимавате, са остатъчни частици, в случай че черупките не са смлени добре.

В случай че имате желание да съхранявате праха от яйчени черупки за по-дълго време, на първо време ги изсушете, преди да ги смелите. Може да го добавите към разнообразни ястия или да го смесите със сок или вода. Едни от най-подходящите храни, към които може да го добавите, са пица, спагети и пържено месо.

Яйчените черупки са един от най-евтините и ефикасни източници на калций. Така че, към този момент нямате опрощение, в случай че не приемате това витално належащо за организма вещество.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР