Голям скандал в Европа дни, след като германският канцлер Шолц

...
Голям скандал в Европа дни, след като германският канцлер Шолц
Коментари Харесай

Драма! Украинският посланик в Берлин попиля Шолц

Голям скандал в Европа дни, откакто немският канцлер Шолц разгласи, че няма да посети Украйна, защото Киев не одобри немския президент Франк-Валтер Щайнмайер.

Това пък стана причина украинският посланик в Берлин да отвърне с изострен и излизащ от нормите на дипломацията отговор.

" Не звучи доста държавнически да се държиш като намусен лебервурст ", сподели украинският посланик Андрий Мелник пред ДПА във вторник по адрес на Шолц. 

През последните месеци украинският посланик в Берлин се трансформира в спорна фигура, защото доста политически наблюдаващи и немски политици настояват, че той се меси във вътрешните работи на Германия с рецензиите си към държавното управление.

В средата на април Щайнмайер планираше да посети Киев дружно с колегите си от балтийските страни и Полша, с цел да покаже солидарността си с раздраната от война страна. Украйна обаче отказа да посрещне немския президент, посочвайки близките му връзки с Кремъл като причина за отхвърлянето на поканата.

Според Шолц този ход пречи на визитата му в Украйна. " Не можете да извършите това. Не може страна, която дава толкоз доста военна помощ, толкоз доста финансова помощ, (страна) която е нужна, когато става въпрос за гаранции за сигурност, които са значими за Украйна в бъдеще, и Вие да казвате на президента, че " не може да пристигна ", сподели Шолц пред ZDF.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР