Голям скандал се вихри между собственика на футболна школа Векта

...
Голям скандал се вихри между собственика на футболна школа Векта
Коментари Харесай

Скандал в Пловдив – ще изхвърли ли общината 100 млади футболисти на улицата?

Голям скандал се вихри сред притежателя на футболна школа Векта (Пловдив) – Петър Никленов от една страна и общината и кмета на града Иван Тотев въпреки това, научи БЛИЦ. Причината – земята, на която се подвизава детската школа, изяснява Никленов.

В академията, която е основан през 2005 година, упражняват над 100 деца, които има действителна заплаха да бъдат изхвърлени на улицата. В базата са вложени над 1 милиона лв. персонални средства, като Общината не подкрепя клуба по никакъв метод.

Проблемите стартират през 2015 година, стига се до огромни кавги и даже заключени хора. Стига се и до започване дело за благосъстоятелност върху парцела, което е заведено от клуба. Делото върви и до през днешния ден. В рамките на водения правосъден спор клубът изисква от Общината да даде документи, с които да потвърди собствеността си, само че такива към момента не са предоставени.

Веднага след започване на делото на 15 март 2016 година от Общината нахлуват в парцела без заповед и изхвърлят децата и треньорите на улицата. Клубът завежда дело за възобновяване на притежание, в резултат на което съдът се разпорежда Общината да възвърне владението на ФК Векта и академията още веднъж да стопанисва парцела. Въводът, който е обжалван, е доказан с влезнало в действие решение неподлежащо на обжалване.

Въпреки това най-неочаквано Общината праща писмо, в което съгласно нея Векта няма законово съображение да е владелец. Ответното деяние на футболната школа е тъжба до прокуратурата.

Ще бъдат ли спазени законите, какво ще отреди съда и каква е ориста на над 100 български футболни гении – следва да разберем.

„ Община Пловдив няма безусловно никакъв документ, с който да отбрани претенциите си за благосъстоятелност. Имаха задоволително време да покажат, че имат права върху тази земя, която в действителност не е общинска благосъстоятелност. Решен съм на всичко, с цел да не разреша над 100 деца да останат на улицата “, безапелационен бе пред БЛИЦ притежателят на Векта – Петър Никленов.






Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР