Голям пожар, избухнал тази нощ изпепели покрива на 3-етажна кооперация

...
Голям пожар, избухнал тази нощ изпепели покрива на 3-етажна кооперация
Коментари Харесай

Към 02:30 часа обитателите на кооперация на благоеградския булевард "Джеймс Баучер" изживяха тотален кошмар!

Голям пожар, избухнал тази нощ изпепели покрива на 3-етажна кооперация в Благоевград. За благополучие няма потърпевши.

Четири екипа огнеборци, в това число и авто-стълба гасиха огъня. Пожарът, избухнал към 2.30 ч. тази нощ е загасен едвам към 6.15 ч. Горяла е кооперация, ситуирана на ъгъла на улиците " Полковник Дрангов” и " Ел тепе”.

Стълбът пушек, издигащ се от горящата кооперация е видян от полицейски патрул, намиращ се на бул. " Джеймс Баучер”. Полицаите извикали пожарната и откакто отишли на място, почнали да будят жителите на огромната кооперация.



Сред тях по знамение няма потърпевши, с помощта на служителите на реда, единствено един от притежателите на жилище в кооперацията е бил отведен до МБАЛ-Благоевград поради вдигнато кръвно налягане.

Напълно е изгоряла покривната структура с повърхност от 250-300 кв. м. Наводнени от тоновете вода, с която е гасен пожара са жилищата на третия етаж на постройката. Отломките са падали върху паркираните по тротоара коли.

На тавана на кооперацията е имало дърводелска работилница, както и туби с ракия на притежателите, които са гърмели от огъня.



Гасенето на големия пожар е било затруднено от асфалтирането на щранговете за вода по ул. " Полковник Дрангов”, наложило се е огнеборците да къртят с щанги асфалта, положен при последния ремонт, с цел да доближат до шахтите с вода.

Причините за пожара, който съгласно огнеборците е тръгнал от запалил се комин или от втория етаж, както и нанесените вреди занапред ще бъдат установявани. Заради гасенето на големия пожар, улиците " Полковник Дрангов” и " Ташко Малев” бяха отцепени.





ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: Канал 3, Снимки: БГНЕС
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР