Смятаме, че пожарът, при който загинаха две деца, е възникнал

...
Смятаме, че пожарът, при който загинаха две деца, е възникнал
Коментари Харесай

Разследващи с извънредни новини след огнения ад с две малки дечица във Варна

Смятаме, че пожарът, при който починаха две деца, е зародил вследствие на човешка активност. Това сподели на брифинг окръжният прокурор на Варна Красимир Конов по отношение на пожара в ж.к. „ Владислав Варненчик “, при който починаха две деца, предава " ".

„ При потушаването на пожара в жилището са немерени телата на две деца. Самоличността им е открита. Те са 1 и 4 години. Започнато е досъдебно произвеждане за осъществен палеж, разследване на което е настъпил гибелта на 1 и повече лица. Наказанието е отнемане от независимост от 5 до 15 година Извършен е оглед. Назначени са съдебно-медицинска и пожаро-техническа експертизи.

Целта е да се открият аргументите за настъпилата гибел на двете деца и аргументите, заради които е зародил пожарът “, изясни Конов.

„ Към сегашния миг е завършила аутопсията на 1-годишното дете. Установено е по безапелационен метод, че гибелта е настъпила от поемане на пушек. Съдебните медици ще стартират и втората аутопсия. За съзнателно ликвидиране не можем да приказваме в тази ситуация, защото във връзка с едното дете аргументите са открити, само че не и при второто. Не мога да дам такова мнение към сегашния час “, сподели още той.

„ По отношение на пожара – считаме, че е зародил вследствие на човешка активност. Дали е съзнателно, или по несъобразителност ще се обясни в хода на следствието. Установено е огнището на помещение, то е там, където са се намирали двете деца “, разясни окръжният прокурор.

Невероятна покруса. Така кметът на регион „ Владислав Варненчик “ във Варна Николай Костадинов разяснява пожарът в квартала, при който две невръстни деца починаха. Към момента към момента не е ясно какви са аргументите довели до съдбовния пожар.

Николай Костадинов съобщи, че е бил на мястото на нещастието минути откакто негови съседи са му се обадили.

„ Когато отидох, всичко гореше. Пожарникарите вадеха хора и желая да кажа, че те избавиха десетки. Изключително бързи и съответни ограничения – реверанс пред работата им.

Успях да беседвам и с майката, която беше в потрес. Сподели, че откакто проверила децата дали спят, задрямала в прилежащата стая. Междувременно бащата излязъл да купи цигари. Връщайки се в жилището мъжът видял огън и измъкнал майката. После се е опитал да се върне за децата, само че е било прекомерно късно “, изясни Костадинов.

Във видеоклип публикуван в обществените мрежи се чува и гърмеж, който по думи на майката е бил от устройство за зареждане на запалки, а съгласно бащата от дребна туристическа газова бутилка.

„ Родителите споделиха, че в жилището е нямало кибрит, не са се отоплявали на дърва. Истинска тайнственост е какви са аргументите за тежкия случай.

Мога да успокоя, че няма нанесени съществени материални вреди по структурата на блока. Надявам се скоро да станат ясни и точните аргументи за пожара “, сподели в умозаключение кметът на „ Владиславово “ Николай Костадинов.

Работи се с родителите на починалите деца във Варна, те са известни на полицията, сподели от своя страна ст. комисар Атанас Михов.

„ Родителите на двете деца живеят на от година и поливна на адреса. От известно време ел. зареждането им е спряно, заради неплатени сметки. Това е изключва версията за късно съединяване или гръмване на бойлер. Гърмът, който са възприели съседите е от дребна газова бутилка, само че в резултат на пожара, а не породен от нея. Работим по всички вероятни версии “, изясни ст. комисар Михов.

„ Майката е била в жилището. Бащата е бил на открито. Прибрал се е, извел е майката. Опитали са се да изведат децата, само че безрезултатно. Родителите са арестувани, работи се с тях. Децата не са посещавали ясла. Двамата са познати на полицията. Ще се изследва психическото им здраве и държание. Майката трансформира непрекъснато версиите си. С нея продължава да работи психолог.

Посещавани са от обществени служби. Няма данни, че децата са били измъчвани “, добави той.

Окръжният прокурор на Варна Красимир Конов посочи, че наблюдаващият прокурор прави разбор на доказателствата и в случай че счете, че са задоволителни, родителите ще бъдат привлечени като обвинени.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР