Голям обстрел“ от магнитни бури ни чака в този момент

...
Голям обстрел“ от магнитни бури ни чака в този момент
Коментари Харесай

До часове ни удрят магнитни бури, кой трябва да внимава

Голям „ обстрел “ от магнитни стихии ни чака в този миг от месец май. Това излиза наяве от информация на Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българска академия на науките (НИГГГ).

" Изригвания от няколко дейни района на Слънцето, намиращи се в геоефективна орбита са виновниците за геомагнитните стихии от Гергьовден насам. Добрата вест е, че образуваните стихии бяха със слаб интензитет и на територията на страната доближиха единствено предупредителни стойности на К-индекса ", написаха от института.
-->
Нова порция слънчеви изригвания се чака да аргументи магнитни стихии на Земята през интервала 11-13 май.

Чувствителните към времето хора могат да изпитат дискомфорт и утежняване на благосъстоянието по време на магнитни стихии. Едни от най-честите признаци са главоболие и мигрена. Промените в магнитното поле могат да повлияят на кръвоснабдяването на мозъчните съдове, причинявайки главоболие. Мигрената, породена от слънчеви стихии, може да бъде по-интензивна и по-продължителна от нормално.

Промените в магнитното поле могат да повлияят на мелатонина, хормон, който контролира цикъла сън-събуждане. Това може да докара до нарушение на съня и утежняване на качеството му, което от своя страна води до отмалялост и понижена продуктивност.

Друг постоянно срещан признак при сензитивните към времето хора е болката в ставите и мускулите. Промените в магнитното поле могат да обиден нервните окончания и кръвоносните съдове, причинявайки болежка и дискомфорт в ставите и мускулите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР