Големият български археолог проф. Николай Овчаров закона Продължаваме промяната. Хвана

...
Големият български археолог проф. Николай Овчаров закона Продължаваме промяната. Хвана
Коментари Харесай

Проф. Овчаров закова Промяната. Не познават историята

Големият български археолог проф. Николай Овчаров закона " Продължаваме промяната ". Хвана депутата Венко Сабрутев в непознаване на историята.

Ето какво съобщи проф. Николай Овчаров:

Днес ръководещите ни изумиха с следващото си „ ослепително “ показване по въпросите на родната история.

Венко Сабрутев, народен представител от „ Продължаваме промяната “ и заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание, разгласи на висок глас по Българска национална телевизия, че северномакедонската страна може да направи значим жест за стопляне на връзките сред двете страни – да върне в България костите на цар Самуил.

Същият депутат обявигордо, че не е стъпвал в Република Северна Македония. Което, естествено, не му пречи да има мнение по въпроса.

Уважаеми господин Сабрутев, костите на цар Самуил се намират в музея в Солун, Република Гърция, най-малко от времето, когато археологът проф. Николаос Муцопулос ги извади от земята през 60-те години на ХХ в. на дребния остров „ Св. Ахил “ в Преспанското езеро.

Да ги върнем у нас се борим към този момент няколко десетилетия и с тази идея са се заели с изключение на учени, по този начин и предходни български политици - министри и даже президенти.

Но нали у нас към днешно време всичко в международната история стартира от настоящето ръководство на „ Промяната “. Говорителите на тази партия от дълго време неглижират историята и я считат за нещо досадно и излишно. Особено доколкото тя касае щекотливите въпроси към разногласието със Северна Македония!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР