Големите шефове на Порше са замразили проекта за влизането на

...
Големите шефове на Порше са замразили проекта за влизането на
Коментари Харесай

Официално: Порше замразява проекта си за Формула 1

Големите шефове на Порше са замразили плана за влизането на немската автомобилна марка във Формула 1, заяви изданието Motorsport-total.com. Подобно решение се очакваше, откакто пропаднаха договарянията с Ред Бул през предходната година и Порше остана без други смислени разновидности.

Доскоро от Порше твърдяха, че не престават да наблюдават деликатно развиването на Формула 1 за да влязат като снабдител на задвижващи системи от сезон 2026, само че това очевидно към този момент не е вид. За последно се появиха спекулации, че Порше може да купи Уилямс или да опита да се сплоти с Майкъл Андрети за взаимна кандидатура за влизане във Формула 1.

“Моторните спортове постоянно ще са в основата на идентичността на нашата марка - се споделя в изказването на компанията. - Формула 1 остава забавен за нас шампионат. Но в Световния шампионат за устойчивост (WEC), IMSA и Формула Е ние желаеме да се борим за победи. Това е нашата традиция и това остава наш главен фокус. ”
 Порше няма да влезе във Формула 1 през 2026 Порше няма да влезе във Формула 1 през 2026
Според източници на разнообразни издания в Германия и Европа, спортните стратегии на Порше в WEC и Формула Е ще са най-важни за компанията в идващите няколко години и това на процедура затваря вратата към Формула 1, като това би могло да се промени в случай че се появи задоволително благонадежден и сериозен евентуален сътрудник.
 Хорнър изясни за разликата сред Форд и Порше Хорнър изясни за разликата сред Форд и Порше
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР