Големите пазари стимулират наемния сегмент на жилища в Италия. През

...
Големите пазари стимулират наемния сегмент на жилища в Италия. През
Коментари Харесай

Наемите отново тръгнаха нагоре

Големите пазари подтикват наемния сегмент на жилища в Италия. През май нарастването е 2.3%, до 11.3 EUR/кв.м, на месечна база, сочат данните на профилирания уебсайт Idealista. На годишна база нарастването е 10.1%

През 2020 година предложенията на пазара на жилищни наеми се усили, само че към днешна дата запасите последователно се изчерпват, с помощта на понижаване на рестриктивните мерки вследствие на пандемията от ковид и все по-големия % на имунизирани поданици. Очаква се през летните месеци търсенето да се усили, което се способства стабилизиране на наемните равнища, разясняват анализатори.

С изключение на Молиз, където беше регистриран спад в наемите от 3.5% и Трентино Алто Адидже, където стойностите не регистрират промени, във всички италиански райони се следи растеж в наемите през месец май. Най-голям той е във Фруили Венеция Джулия - 10.2% и Вале д`Аоста - 9.5%. Данните са на годишна база. Следват Апулия - 2.9% и Базиликата - 2.8%.

Най-скъпият район за наемане на жилище е Ломбардия. Там цените са 14.9 EUR/кв.м. Следва Тоскана и Лацио, надлежно с 12.9 EUR/кв.м и 12.8 EUR/кв.м.

Близо 60% от жилищата, които се отдават чартърен, се намират в десетте най-големи града на страната. На месена база през май0силен растеж е регистриран в Рим - 1.1%. Следва Милано - 0.9% и Флоренция и Венеция с повишаване от 0.8%. В Палермо се следи спад от 0.7%, а в Болоня - 0.9%.

Най-скъпо остава да се наеме жилище в Милано - 17.8 EUR/кв.м. Във Флоренция сумата е 14.7 EUR/кв.м, а във Венеция - 14 EUR/кв.м. Най-изгодно е да се наеме жилище в Калтанисета - 4.2 EUR/кв.м. Също по този начин против 500 EUR на месец може да се наеме жилище от 100 кв.м. в Кети, Козенца и Вибо Валенсия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР