Големите футболни отбори от Европа са проучвали тайно възможността да

...
Големите футболни отбори от Европа са проучвали тайно възможността да
Коментари Харесай

Край на първенствата и организиране на Суперлига - планът на големите клубове

Големите футболни тимове от Европа са проучвали скрито опцията да изоставен шампионатите на страните си и да стартират нов план - Суперлига с 16 тима. Това твърди немското издание " Шпигел ", като се базира на документи от " Футбол Лийкс ".

По този метод хегемоните са щели да сложат завършек на шампионатите и на европейските клубни шампионати.

От " Шпигел " разкриват, че локалният рекордьор по трофеи " Байерн " Мюнхен даже е наел компания, която да реши риска и да отговори на въпросите им за вероятно излизане от Бундеслигата.

Баварците са се интересували дали ще имат някаква правна виновност, в случай че шампионата се разпадне и дали ще би трябвало да пускат футболистите си за мачове на националния тим на Германия.

" Байерн " обаче няма да бъде най-големият вложител в възможната лига. Той се нареждал на четвърта позиция при акционерите в плана. Освен него, още 10 клуба са били поканени - " Реал " Мадрид, " Барселона ", " Манчестър Юнайтед ", " Ливърпул ", " Арсенал ", " Челси ", " Манчестър Сити ", " Ювентус ", " Милан " и ПСЖ.

За да станат 16 тимовете, предложения още са получили Атлетико " Мадрид, " Борусия " Дортмунд, " Интер ", " Рома " и " Лион ". Те обаче можело да изпадат, за разлика от другите отбори.

Договорът за Суперлигата е трябвало да бъде подписан през ноември 2018 година, само че не се показва точна дата.

Заради претенциите на клубовете, от сегашния сезон разпоредбите в Шампионска лига бяха изменени, с цел да има повече място за по-силни тимове.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР