Големи полски вестници излязоха с празни първи страници като призив

...
Големи полски вестници излязоха с празни първи страници като призив
Коментари Харесай

Полски вестници излязоха с празни страници като призив към ЕП за реформа на авторското право

Големи полски вестници излязоха с празни първи страници като апел към Европейския парламент да одобри противоречива промяна за авторското право, която слага в конфликт обичайните медии с интернет колосите, осведоми Агенция Франс Прес.

" Днес призоваваме полските членове на Европейския парламент за взаимност с гласоподаване в поддръжка на Директивата за авторското право на единния дигитален пазар ", написа в петиция, подписана от основните редактори на 30 полски национални и районни ежедневници, които поддържат промяната.

Според тях създателите не получават задоволително огромна отплата за разпространението на работата им в интернет. Допълва се, че създателите постоянно живеят в същинска беднотия и напущат специалността си, се споделя в известие, оповестено от всекидневника Rzeczpospolita и други вестници, в това число Gazeta Wyborcza и Fakt.

Преди утрешното гласоподаване в Европейския парламент се организира гневен лобизъм и митинги от поддръжниците и съперниците на законопроекта, който има за цел да осъвремени законодателството за авторското право, което датира от преди основаването на множеството онлайн обществени мрежи и в този момент е на близо две десетилетия.

Според измененията европейското законодателство за първи път ще държи платформите виновни за спазването на авторското право, като ще изисква от тях да ревизират всичко, което потребителите са разгласили, с цел да се предотвратява нарушение на авторските права.

Реформата, която се приготвя през последните години, се поддържа от медиите и създателите, които желаят да получат по-голямо заплащане за труда си от платформи като YouTube и Фейсбук за употребяваното наличие.

Новата инструкция " ще поддържа създателите, само че няма да навреди на интернет потребителите ".

Но интернет колосите изрично са срещу директивата.

Десетки хиляди стачкуваха в Германия в събота. Те проведоха самодейността " Спаси интернет ". Подобни митинги имаше и в Австрия, Полша и Португалия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР