Годината за Ботев (Пловдив) бе изключително турбулентна и изпълнена с

...
Годината за Ботев (Пловдив) бе изключително турбулентна и изпълнена с
Коментари Харесай

ГОДИНАТА НА БОТЕВ: Нов стадион, капитан и треньор в Пловдив

Годината за Ботев (Пловдив) бе извънредно турбулентна и изпълнена с страсти.

Едно е несъмнено, почитателите са надалеч по-обнадеждени в този момент, в сравнение с бяха преди 12 месеца, тъй като освен тимът, само че и клубът като цяло са в напредък.

„ Канарчетата “ приключиха на 10-о място в крайното класиране на предишния сезон, финиширайки с 9 провали в последните си 18 мача от него, а в този момент са 8-ми, но еуфорията на „ Колежа “ се усеща и отвън него.

СТАДИОНЪТ

Именно клубният стадион несъмнено е най-голямата вест за „ жълто-черните “ през 2023-та. След съвсем десетилетие те се завърнаха в своя освежен и съвременен дом, който бе открит уместно, само че единствено от почитателите. Всеки, участвал на първия мач против Левски в края на месец април с ръка на сърцето ще каже, че публиката бе на извънредно равнище. Хореографията, песните, шоуто и пиротехническите изненади демонстрираха в цялостна степен какво значи слоганът „ Красота, Вяра, Борба! “. Футболистите обаче не съумяха да дават отговор уместно и изгубиха от Левски в откриващия мач, а след това дълго време не познаваха усета на триумфа на стадион „ Христо Ботев “. И освен, в първите си 5 семейства Ботев даже не се разписа, като не можа да завоюва в 8 поредни срещи у дома, с цел да пристигна месец септември и триумфът над Славия с 3:1. Тон за него даде новият капитан Ивелин Попов, чието идване умерено може да се причисли към най-значимите прехвърляния в новата история на клуба.

ТОДОР НЕДЕЛЕВ

Преди това обаче би трябвало да напомним, че през тази година Ботев се раздели с една от емблемите си – Тодор Неделев, който безусловно със сълзи на очите си потегли от Пловдив, с цел да дебаркира в първенеца Лудогорец. Именно Тошко посрещна Попето на „ Колежа “, въпреки към този момент да не бе част от тима, само че новият сезон несъмнено може да се раздели на 2 половини – преди и след идването на някогашния капитан на националния ни тим.

ИВЕЛИН ПОПОВ

Кампанията започва с нов треньор в лицето на Станислав Генчев, който обаче бе уволнен след серия от 6 мача без победа при започване на сезона. По негово гледище в отбора бе взет Попов, но прехвърлянето се забави и наставникът бе заменен преди да бъде притеглен от Левски 36-годишният първенец и на България, и на Русия. Като човек, следящ от близко Ботев, мога самоуверено да заявя, че идването на Попето подвигна класата на всички останали футболисти в състава. Някои от чужденците, които преди този момент тичаха като „ мухи без глави “, бързо схванаха, че футболът не се играе единствено с крайници. Ивелин Попов съобщи на първия си брифинг, че желае да върне усмивките на почитателите и последователно стартира да го прави, разписвайки се още в 20-ата минута на своя дебют. Нещо повече, с него в тима Ботев стартира да играе по-мъдро и целеустремено, а той, като един същински диригент, ловко съумява да управлява темпото и новите си съотборници. Затова не е по никакъв начин изненадващо, че получи капитанската лента и бе определен за футболист на годината в Ботев.

ТРЕНЬОРЪТ

Нужно е да отчетем още, че с съществена роля за стабилизирането на представянето и най-много за серията от 9 срещи във всички шампионати без загуба, с която Ботев приключи годината, има и новият ментор Душан Керкез. Роденият в Белград експерт успокои ситуацията на „ Колежа “ и вдъхна самочувствие на надарените, само че непостоянни легионери. От самото начало той прикани за успокоение и работа като не пожела да даде обещания, само че за сметка на това накара тима да играе сплотено и подредено. Нещо, непривично за Ботев в последните няколко сезона, което докара до поредност от 4 триумфа за край на годината и класиране за четвъртфиналите на шампионата за Купата на България.

КЛУБЪТ

Днес, точно на Коледа, притежателят на Ботев (Пловдив), в което съобщи:

„ През последните няколко месеца Ботев стартира основаването на екип и конструкция, които ще му разрешат напълно скоро да се намеси в борбата за върха в българския футбол, както и показва почтено Пловдив в европейски клубни шампионати. “

Трябва да се признае, че тези упоритости са обнадеждаващи, а и думите на боса са подплатени с каузи. Пристигането на привидно можещ треньор с балкански профил, както и на нов състезателен шеф с богата визитка в лицето на Артур Платек, паралелно с подобренията на стадиона, които не престават, модерната спортна база в Коматево, както и завръщането на фенската маса, дружно с възхода в играта, са едни страхотни предпоставки настъпващата 2024-а да е надалеч по-светла и щастлива за огромното „ жълто-черно “ семейство.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР