Годината, с която се разделихме, беше необичайна, трудна, тъжна, пълна

...
Годината, с която се разделихме, беше необичайна, трудна, тъжна, пълна
Коментари Харесай

#2020: Десислава Янкова и годината, в която се събудихме за важните неща

Годината, с която се разделихме, беше необикновена, сложна, тъжна, цялостна с изненади и непредвидени обрати. Но и с хора, истории и дела, които ни вдъхновяваха и ни изпълваха с наслада и вяра. И с желанието да дадем най-хубавото от себе си. Истории като тази за една българска компания за детски облекла и чувалчета, която броени дни след оповестяването на изключителното състояние в България на 13 март спря производството си, с цел да ушие 2920 маски. Не ги продаваха, а ги дариха на медицински лица и служители на реда, и то в тези първи седмици, в които никой не знаеше какво се случва и какво ще се случи. Днес ще ви срещнем с момичето, което стои зад тази (и не само) вдъхновяваща история.

Десислава Янкова  е един от основателите на Angel Baby и " ЧУВАЛЧЕ С КАУЗА ", бранд за бебешки чувалчета с най-престижните международни награди. Философията на техния бизнес е да вършат положително – те подаряват чувалчета за новородени, в които към този момент спят бебета в над 45 родилни отделения, в 35 града в България, както и децата от всички всички Домове за медико-социални грижи в страната. Всяка майка на недоносено бебе  може да поръча от тях безвъзмезден комплект за изписване. И хиляди недоносени бебета са поели по пътя към дома в тези особено направени по размер и с доста любов дрешки.  

Как ще запомните 2020 година?

Десислава Янкова:   Ще я запомня с хубавите неща, които се случиха, с първите ноти, които изсвири синът ми на пианото, със солидарността на хората към нас. С това, че сякаш се събудихме за значимите неща .

Какъв е най-важният урок за Вас през тази година?

Десислава Янкова:   Според мен е доста значимо това, че светът осъзна какъв брой значимо е локалното произвеждане и по какъв начин дребният бизнес в действителност има най-голямо значение.

Кой е символът/думата на 2020?

Десислава Янкова: Семейство. И в най-тесния и в най-широкия смисъл. Обърнахме се към фамилията с особена грижа и внимание когато се притеснявахме за родителите си и когато учехме отдалечено с децата си . Обществото разбра, че всички сме семейство и стартира да се държи като такова. С повече взаимност и съпричастност. 

Какво очаквате от 2021?

Десислава Янкова:  Очаквам сдържаност и разсъдък … чакам хората да се активизираме и да повярваме, че събитията не са опрощение и спънка , а причина да спрем, да се обединим и да поемем по друг път.

Какво е вашето благопожелание за новата година?

Десислава Янкова:  Да сме здрави – и телата, и душите, и разсъдъкът ни…

 
#2020: Фелия Барух и годината на прегръдката

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР