Годеницата на певеца Ангел, който преди дни почина от коронавирус,

...
Годеницата на певеца Ангел, който преди дни почина от коронавирус,
Коментари Харесай

Лекарка казала на починалия Ангел да не се лигави

 Годеницата на артиста Ангел, който преди дни умря от ковид, проговори за нещастието и разкри шокиращи неща от болничното заведение, където е бил настанен той и последните му часове.  

Христиана Пейкова описа по какъв начин е протекло болестта при него:

" Той се разболя към 10 септември и положението му беше положително - кашлица, висока температура, само че се беше съответен. Направи му се фотография, оказа се че има двустранна бронхопневмония ", сподели тя в утринния блок на Нова.

" Кашлицата понижа, само че температурата се поддържаше. Беше на домашно лекуване и по рекомендация си мереше сатурацията. Когато беше 90, му споделиха, че е доста ниска ", спомни си Пейкова. 

" На 14-ти не пожелаха да го одобряват в болница, макар че той се задъхваше. Той се паникьоса и викна кола за спешна помощ. Те също му отхвърлиха да го закарат в болница, тъй като нямал PCR ", възмути се тя. 

" Наша позната му оказа помощ да влезе в Пета градска. Една седмица положението му беше доста положително. Те незабавно го пуснаха на О2, а той нямаше потребност от подобен ", спомни си годеницата на Ангел. 

" Започна да се оплаква, че диша все по-трудно с маската и тя му пречи, само че не му дадоха да я смъкна ", добави тя. 

" Местят го с кола за спешна помощ в ИСУЛ, сатурацията му тогава пада до 46. На 23-и го поставят на О2 още веднъж. На 23-и сподели, че се усеща доста зле и без маска му е по-добре, само че не му дават да я махне ", сподели Пейкова. 

" Казваше, че лигавицата на носа и гърлото му е доста суха и като че ли го режат с нож. Не са му зареждали с вода машината ", добави тя. 

" От болничното заведение ми споделиха, че положението му е съществено, само че за момента ще остане на кислородна терапия. Не желаеха да му дават храна, макар че той е имал вкус ", сподели Пейкова. 

" На 25-и сутринта той стартира да се усеща още по-зле. Чух по телефона по какъв начин една лекарка му споделя да не се лигави ", спомня си годеницата на Ангел.

" Той ми написа, че са му били успокоително, което всеки знае, че забавя сатурацията. По-късно му биха и второ успокоително. Ръката му беше посиняла, прати ми фотография. Обадих се на докторите, само че те споделиха, че няма нищо такова ", възмутено означи тя. 

" Звънях в болничното заведение в 8 сутринта, а от там ми споделиха, че в 23 часа предната вечер е получил зной и е бил интубиран. Малко по-късно той е умрял и даже никой не ми се е обадил ", сподели тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР