Гняв на протестиращи заради стрелба на чернокож от полицията се

...
Гняв на протестиращи заради стрелба на чернокож от полицията се
Коментари Харесай

Протести в САЩ отново след прострелян чернокож

Гняв на протестиращи поради пукотевица на негър от полицията се разля в Уисконсин, Съединени американски щати за втора поредна нощ, като полицията още веднъж изстреля сълзотворен газ по стотици протестиращи, които не съблюдават полицейския час и хвърлят бутилки към охраняващите.

Югоизточният град на Уисконсин - Кеноша се трансформира в следващата сцена на расови безредици в Съединени американски щати след фрагментите, на които се вижда  служител на реда стрелящ  Джейкъб Блейк, явно откъм гърба, до момента в който се пробва да взеле в кола с трите си деца вътре. Видеото се популяризира необятно в обществените медии в неделя. 29-годишният негър е приет в болница и съгласно известие положението му е устойчиво.

Стрелбата притегли губернатора на щата Тони Евърс, който също извика 125 членове на Националната армия в понеделник, откакто миналата нощ протестиращите подпалиха коли, разрушиха прозорци и се сблъскаха с офицери.

Полицията за първи път пусна сълзотворен газ в понеделник към 30 минути след полицейския час в 20:00, с цел да разпръсне протестиращите, които скандираха: „ Няма правораздаване, няма мир “, защото те се сблъскаха с редица офицери, които носеха защитна екипировка и стояха един до друг пред постройката на съда. Но стотици хора останаха в близост, крещящи на полицията и запалвайки пожари, в това число на камион за отпадък наоколо до правосъдната палата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР