Глутатионът се спряга като оръжие за младост и здраве. Помага

...
Глутатионът се спряга като оръжие за младост и здраве. Помага
Коментари Харесай

Недостиг на глутатион - до какво води

Глутатионът се спряга като оръжие за младост и здраве. Помага доста при проблеми като сив цвят на кожата, акне, суха кожа, предотвратява появяването на ранни бръчки, стопира цъфтежа на косата, оказва помощ при постоянно боледуване, а при дамите облекчава болките по време на месечният им цикъл.

Глутатион оказва помощ в битката с високият холестерол, както и при нарушавания при черният дроб.

Защо би трябвало да употребявате глутатион?

Това вещество е един от най-силните антиоксиданти. Този антиоксидант е примес сред аминокиселините цистеин, глутамин и глицин. Според редица научни проучвания този антиоксидант доста оказва помощ в битката с рака, а също по този начин и защищава нашето тяло от неговата поява. Когато човек мине своята 25-годишнина, равнищата на това вещество в тялото доста понижават, най-много при дамите, които навлизат в менопауза, когато при тях настъпват някои хормонални проблеми.

Освен антиоксидант глутатионът е и протеин и по тази причина е доста значимо да си го набираме постоянно, тъй като той забавя процесите на стареене. Когато се приема постоянно, това дава позитивен резултат върху кожата, тъй като тя става по-светла и сияйна.

Какво води до дефицит на глутатион в тялото

 Причини за дефицит на глутатион

Ето и някои аргументи за това:

- когато се одобряват лекарства;

- при пушачи и при банкет на алкохол;

- при електромагнитно излъчване;

- когато в тялото се развиват инфекции;

- екологичен фактор /епигенома/;

- при хора на възраст над 55 години;

- когато се одобряват огромно количество рафанирина храни;

До какво води дефицитът на глутатиона

С непредването на възрастта равнищата на този антиоксидант доста понижават, а причина за това са нещата, които изброихме нагоре. Освен тях замърсяването на околната среда също може да докара до понижаване равнищата на глутатион. За жал обаче, дребните количества от това вещество, забързват процесите на стареене, както и насърчаване на редица хронични болести. Със сигурност знаете, че колкото повече човек остарява, толкоз по-предразположен е към редица болести, само че незадоволителното количество на глутатион в тялото също води до редица болести, тъй като прави клетките в тялото слаби и елементарно податливи на окислително увреждане. А това, от своя страна, отслабва имунната ни система. Ако би трябвало да бъдем точни, ето до какво води дефицитът на глутатион:

- хронична бъбречна недостатъчност;

- заболявания на белите дробове;

- намаление на имунитета;

- затлъстяване;

- сърдечно-съдови заболявания;

- сърповидно-клетъчна анемия;

- диабет вид 2.

Как да се поддържат положителни равнища на глутатион

 Глутатион

1. Първо, би трябвало да добавите храни с глутатион във вашият режим, които съдържат кофактори за синтеза на глутатион, а такива са:

- протеини от скотски генезис, кръстоцветни зеленчуци, млечни артикули, оризови трици, яйца;

2. Трябва да имате пълностоен сън през нощта. Сънят е доста значим за образуването на глутатиона;

3. Нужно е постоянно да упражнявате, тъй като тренировките форсират работата на метаболизма и надлежно производството на този антиоксидант.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР