Глухарчето освен познат плевел е и невероятно силна билка. Нейните

...
Глухарчето освен познат плевел е и невероятно силна билка. Нейните
Коментари Харесай

Мощен детокс на тялото с глухарче!

Глухарчето с изключение на прочут бурен е и необикновено мощна билка. Нейните здравословни сили за незаменими с никое друго растение.

Глухарчетата цъфтят през месец април. Когато това премине, те се трансформират в обичаната на малчуганите пухкава бяла топка, разнасяна от вятъра.

Една от главните функционалности, за които се употребява глухарчето, е детоксикиращият му резултат. То оказва помощ при положения на анемия, авитаминоза, атеросклероза, диабет, липса на вкус, проблеми с черния дроб, бъбреците, жлъчката, както и храносмилателната система.

Отварата от глухарче пречиства организма, а продължителният му банкет подтиква вярната обмяна на веществата. С него се вършат и компреси при ставни и артритни болести, отмалялост и кожни проблеми.

Освен употребявано като билка, глухарчето влиза и в някои кулинарни предписания. То се прибавя с изключение на поради забавния си усет, по този начин и заради наличието си на доста ползотворни субстанции. Горчивите съставки в него подтикват производството на злобен сок. В най-големи количества се откриват те в корените му. Именно горчивите субстанции в глухарчето спомагат за детоксикацията на организма. Освен това форсират процеса на храносмилане.

 детоксикация

При задръстване или инфектиране на жлъчните канали глухарчето е пръв асистент. Калият в листата му пък има диуретичен резултат. Поради това обаче не се предлага да се приема преди лягане. Също по този начин е допустимо млечният сок на растението да провокира алергична реакция.

През есенните месеци глухарчето е с най-високо наличие на инулин. Ето за какво то е мощно препоръчван зарзават при диабет.

Всички елементи на глухарчето са използваеми. Те се одобряват както пресни, по този начин и сушени. С лечебна цел ежедневно се приема салата или сок от глухарче. Чаят от растението също е добра концепция. За задачата 2 ч.л. листа и корени се варят в 300 мл вода за 10 мин. Приема се по 2-3 чаши на ден.

При артритни болести и болки успокояващо работи чай, подготвен от глухарче, коприва, бреза и върбова кора. 2 с.л. от смесените им листа се запарват в 300 г вода за 10 минути, след което сместа се прецежда.

За външно приложение против брадавици и мазоли се натрива сок от пресни глухарчета. Той се получава при сплескване на свежите растения.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР