Глобата, наложена от ЕК на БЕХ, ще бъде платена не

...
Глобата, наложена от ЕК на БЕХ, ще бъде платена не
Коментари Харесай

Борисов: Печалбата на дружествата ще покрие евроглобата за БЕХ

Глобата, наложена от Европейска комисия на БЕХ, ще бъде платена не от жителите, а от облагата на сдруженията.Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов пред публицисти във Виена.

Борисов посочи, че договаряния са се водили три години, като първичната сума е била 300 млн. евро, която в следствие е понижена на 77 млн. евро.

"Това беше минималната сума, която договорихме, всичко останало беше приватизация на газопреносната система ", твърди министър-председателят. По думите му би било изменничество, в случай че газопреносната система не е благосъстоятелност на българските жители и на страната.

Премиерът съобщи още, че България ще изиска спомагателни средства от Европейската комисия, с цел да може страната ни да продължи да охранява сполучливо външната граница на Европейски Съюз

Борисов заяви, че до 2022 година Европейската комисия би трябвало да обезпечи 43 милиарда евро по фонд "Африка ".

"Досега Европа се отнасяше подценявайки Африка – основно какъв брой пари ще дадем за нея и какъв брой мигранти има. Това не е печеливш развой. Това, което се приказва на днешната среща, е да насърчим на първо място частния бранш да влага в Африка и да се увеличи равнището на обучение, добави министър председателят Борисов след присъединяване си на форума на високо ниво в австрийската столица.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР