Глобалното затопляне ще е една от основните заплахи за мира

...
Глобалното затопляне ще е една от основните заплахи за мира
Коментари Харесай

Глобалното затопляне води до нови войни за ресурси


Глобалното стопляне ще е една от главните закани за мира по света през идващите 10 години. Климатичните промени водят до нови спорове и съревнование за изчерпващите се запаси. Очаква се и всеобща миграция в търсене на издръжка. Тревожната прогноза е част от така наречен " Глобален показател на мира ", изготвян от Института за стопанска система и мир, основан в Австралия.
За първи път световното стопляне се показва като главен риск, отбелязва Ройтерс.
Близо 1 милиард души живеят в райони с висок риск от световно стопляне, а 40% от тях са в страни, които са въвлечени в спор, регистрира институтът.
Климатичните промени водят до спорове поради съперничеството за изчерпващите се запаси и също могат да заплашат прехраната, и да провокират всеобща миграция, разясняват създателите на проучването.
Иначе през 2019 година светът е станал малко по-сигурен за първи път от пет години. Конфлктите в Близкия изток, усилването на тероризма и увеличението на броя на терористите през последното десетилетие се означават като към момента обезпокоителен факт.
Според създателите на изследването разрешаването на споровете може да помогне на страните по-добре да си сътрудничат в битката с световното стопляне.
Експерти приветстваха включването на климатичните промени като фактор за риск от спорове.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР