Висшата лига е сред редица лиги и съюзи на играчи,

...
Висшата лига е сред редица лиги и съюзи на играчи,
Коментари Харесай

Висшата лига се присъединява към заплахата за правни действия срещу ФИФА с искане за преместване на Световното клубно първенство през 2025 г.

Висшата лига е измежду редица лиги и съюзи на играчи, които заплашват ФИФА със правосъдни дейности за Световното клубно състезание през 2025 година

Междуконтиненталният шампионат ще одобри нов формат идващото лято и е плануван да се играе сред 15 юни и 13 юли. В писмо, адресирано до президента на ФИФА Джани Инфантино, се допуска, че футболният календар е изместен на „ оттатък насищането “ и шампионатът с 32 тима ще способства за изтласкване на играчите „ оттатък техните граници “ и ще сътвори икономическа щета на вътрешното съревнование.

Асоциацията на международните лиги и международният съюз на играчите FIFPRO, които считат Premier Лигата и PFA измежду своите членове, приканват съвета на FIFA да пренасрочи Световното клубно състезание и да отвори още веднъж полемиките по отношение на интернационалния календар. Алтернативата наподобява е правно деяние.

„ Ако FIFA откаже публично да се ангажира с разрешаването на проблемите, както е посочено нагоре, на идния съвет, ние ще бъдем принудени да посъ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР