Глобално затопляне, климатични промени – все горещи теми от много

...
Глобално затопляне, климатични промени – все горещи теми от много
Коментари Харесай

„Инвестбанк“ АД и фондация Visionary привличат вниманието върху климатичните промени и изчезването на сезоните


Глобално стопляне, климатични промени – все горещи тематики от доста време насам. Вероятно много хора са забелязали, че през последните 10-15 години сезоните в България са разнообразни – от дълго време не е имало сняг за Коледа, а лятото е малко и постоянно дъждовно.

За да насочат вниманието на аудиторията към този сериозен проблем „ Инвестбанк “ АД и се сплотиха в общ план – СЕЗОНИ. Основната цел e да бъде издигнат въпросът за опазването на околната среда с фокус върху последствията от човешката активност, климатичните промени и загубата на присъщите за България четири сезона. Художници от 6 страни преобразиха в отворена изложба повърхност от над 400 кв. м. в столичния пешеходен подлез на бул. „ България “ и бул. „ Тодор Каблешков “, привличайки вниманието към четирите сезона по един позитивен, само че някак носталгичен метод. В плана взеха присъединяване 12 художници от България, Бразилия, Колумбия, Испания, Австрия, Германия и Англия, които в интервала 16-26 август нарисуваха своите творби на 35 пана в подлеза, естествено обградени от красивия варовиков камък, част от облицовката на стените.
-->
Втората половина на септември фондация Visionary ще организира проведени турове, по време на които феновете ще могат да научат повече за другите стенопоси, тематично отдадени на всеки от четирите сезона.

Повече от 15 години усещаме постепенната загуба на сезоните, а все по-сериозните последици като наводнения, пожари, продължителни горещини и опустошителни стихии са факт в страните от умерения климатичен пояс, сред които е и България. Но тези промени не са необратими, и единствено от информираността и ангажирането на необятната общност с казуса зависи построяването на екологично стабилно бъдеще.

„ Корпоративната политика на „ Инвестбанк “ АД е ориентирана към устойчивото развиване, като част от сполучливия бизнес модел на финансовата институция. Интегрирането на ESG (Еnvironmental, Social and Governance) политики е заложено в тактиката ни за развиване и преглеждаме имплементирането им във всички процеси като основен фактор за дълготраен напредък и отговор на пазарните упования. „ Инвестбанк “ АД е обществено виновна институция и като такава за нас е доста значимо да участваме допълнително публично значими начинания и планове. СЕЗОНИ на фондация Visionary е тъкмо подобен план, който по внимателен метод насочва вниманието към сериозен проблем и в това време прави градската среда по-приятна “, разяснява Стоян Цветков, член на Управителния съвет на финансовата институция. Той добави, че е извънредно значимо повече представители на бизнеса да бъдат ангажирани директно с цялостната идея и хрумвания на устойчивото развиване, тъй като фирмите, които са добре ръководени, обществено виновни и екологично устойчиви, имат по-голям късмет да извърнат отрицателните трендове, а с това да бъдат забавени и климатичните промени.

Проектът СЕЗОНИ се реализира и с поддръжката на Столична община – Столична стратегия „ Култура “,  Столочна община – Район " Триадица " и Столочна община – Район " Витоша ".











Снимки – Михаела Драганова
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР