Глобалният лидер в електронната търговия Amazon иска сезонът на празничното

...
Глобалният лидер в електронната търговия Amazon иска сезонът на празничното
Коментари Харесай

Amazon иска коледното пазаруване да започне през октомври

Глобалният водач в електронната търговия Amazon желае сезонът на празничното извършване на покупки да стартира по-рано тази година, осведоми Асошиейтед прес.

Компанията разгласи, че ще организира годишния си ден за разпродажби, наименуван „ Прайм дей “, на 13 и 14 октомври, откакто пандемията я принуди да отсрочи разпродажбите си, които нормално са през юли. За първи път „ Прайм дей “ ще бъде през есента, като задачата на Amazon е с него хората да стартират извършването на покупки си за идните празници. Друг ден, който всекидневно се свързва с коледното извършване на покупки, е последният петък от ноември – тази година 27 ноември, месец и половина преди оповестения „ Прайм дей “.  

„ Прайм дей “ се отличава от различен особено плануван ден за извършване на покупки, какъвто да вземем за пример е Денят на самотните сърца (11 ноември), проведен от основния съперник на Amazon – китайската платформа за онлайн търговия Aliexress. Разликата е, че денят на разпродажбите „ Прайм дей “ е ориентиран само към клиентите с заплатен абонамент на Amazon, които заплащат по 119 $ годишно за годишен достъп до специфични услуги и преференциални цени на платформата.

„ Прайм дей “ сигурно ще окаже напън върху съперниците да пуснат понижения по същото време. През последните години американските съперници в региона на търговията на дребно Walmart, Best Buy и Target също оферират свои лични онлайн отстъпки по време на „ Прайм дей “, отбелязва АП. Още преди днешното известие на Амазон огромните търговци на дребно обявиха, че възнамеряват да накарат купувачите да дадат ход на празничното извършване на покупки през октомври и да предложат понижения по-рано, надявайки се да избегнат тълпите в магазините си през ноември и декември.

Амазон стартира акцията си за разпродажби през 2015 година като отговор на Деня на самотните сърца. Прайм дей се трансформира в един от най-активните пазарни дни за Амазон, защото предлага някои от най-големите отстъпки в годината, напомня АП.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР