Глобалният икономически растеж през първото тримесечие на годината леко надхвърля

...
Глобалният икономически растеж през първото тримесечие на годината леко надхвърля
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Слабостта на глобалната икономика, инфлацията и фрагментацията изискват действия от Г-20

Глобалният стопански напредък през първото тримесечие на годината леко надвишава априлската прогноза на Международния валутен фонд (МВФ), само че данните от този момент демонстрират смесена картина, в която има както " гнезда на резистентност ", по този начин и признаци на забавящ се подтик. Това написа в блог обява на ръководещия шеф на МВФ Кристалина Георгиева, оповестен преди започналата днес среща на финансовите министри и централните банкери от страните от Г-20 в Индия.

МВФ предвижда световен напредък от 2,8% през 2023 година, което съставлява намаляване по отношение на 3,4% през 2022 година Повече от 70% от този напредък се чака да пристигна от Азиатско-Тихоокеанския район. Но последните знаци сочат, че до момента в който промишленото произвеждане в стопанските системи от Г-20 и световната търговия демонстрират уязвимост, то търсенето на услуги остава мощно, изключително там, където туризмът се възвръща.

Обновената прогноза на МВФ се чака на 25 юли, само че рисковете " в по-голямата си част " насочват упованията надолу. Те включват евентуална ескалация на войната в Украйна, упорита инфлация и още стрес във финансовия бранш, който може да внесе напрежение на пазарите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР