Какви са реакциите след острите думи на президента към политиците

...
Какви са реакциите след острите думи на президента към политиците
Коментари Харесай

Гого Лозанов: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с тези на Путин

Какви са реакциите след острите думи на президента към политиците поради войната в Украйна разясняват културологът Георги Лозанов и политологът Слави Василев в студиото на „ Здравей, България ”.



Радев чака, че Русия ще ни удари, тъй като тя е агресор, който не е ясно къде ще спре своята експанзия. Това сподели Георги Лозанов.

„ Има нещо тревожно в риториката, към която се придържа Радев - тя е притеснителна по три аргументи ”, сподели Лозанов. Според него риториката на президента се пробва да равнопостави страните, „ като че ли едната не е агресор ”.

По неговите думи това се случва по време на избори, с цел да избират хората „ в обстановка на боязън, а не на независимост ”. Лозанов приключи аргумента, че „ ползите и методът на говорене на Радев доста съответстват с Путин и неговото обграждане ”.

Слави Василев счита, че „ Радев е боен за разлика от други политици ” и по тази причина предлага с подигравка декларацията да бъде подписана от депутатите. „ Ескалацията на обстановката е повода президента да каже на депутатите да внимават какво приказват ”, добави политологът. Според него Путин би трябвало да „ не е на себе си, с цел да се изправи против НАТО ”, само че Георги Лозанов подсети, че президента на Русия твърдеше, че няма да нападне и Украйна.

„ Ако не бяхме в НАТО, Путин към този момент щеше да е тук ”, съобщи Лозанов по отношение на сигурността на България.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР