Руската армия нанесе 303 удари по Запорожка област в рамките

...
Руската армия нанесе 303 удари по Запорожка област в рамките
Коментари Харесай

Руската армия нанесе 303 удари по Запорожка област за ден

Руската войска нанесе 303 удари по Запорожка област в границите на едно денонощие, оповестява ръководителят на регионалната военна администрация Иван Федоров.

Нанесени са авиоудари по Новоандреевска, Хулайполе, Работино, Малък Токмак, Левадно, Малиновка, Горно Терсу. По тези обитаеми места са летели общо 117 дрона с разнообразни модификации. Удари са нанесени и с рекетнозенитни комплекси, както и с артилерия.

Украинската администрация оповестява още за 23 обстрела на Сумска област. Отчетени са 89 гърмежа. Под обстрел са били Краснополска, Белополска, Юнаковско, Хотинско, Шелгинско и други общини. Освен с артилерия, съветската войска е употребила и дронове.

Руските военни не са коментирали тези известия, написа news.bg.

Припомняме, в неделя съветските войски разрушиха " Международното летище Запорожие ". То не е работило от началото на нашествието в Украйна.

Преди две седмици Русия завладя селището Работино в Запорожка област, както и селищата Глубокое и Лукянци в Харковска област, като имаше някои съмнения за истинността на изявлението на съветското министерство.

Късно нощес Украйна заяви за контролирана авиационна атака срещу гражданско дружество в Холодногорския регион на Харков. Една жена почина и още 10 души бяха ранени при удара.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР