Глобалната епидемия от маймунска шарка (mpox), която първоначално озадачи експертите,

...
Глобалната епидемия от маймунска шарка (mpox), която първоначално озадачи експертите,
Коментари Харесай

СЗО отчете спад на случаите на маймунска шарка с близо 90%

Глобалната зараза от маймунска шарка (mpox), която в началото озадачи специалистите, когато заболяването се популяризира допълнително от 100 страни предходната година, към този момент не съставлява изключителна обстановка . Това разгласи Световната здравна организация, представена от Асошиейтед прес. Случаите на маймунска шарка са спаднали доста през последните месеци.

Миналия юли генералният шеф на СЗО Тедрос Гебрейесус съобщи, че маймунската шарка, е изключителна обстановка, която се квалифицира като световна рецесия. По думите му новият метод, по който маймунската шарка заразява хората (чрез полов контакт), повдига голям брой опасения, които изискват повече внимание.

Той посочи по време на брифинг, че неговата експертна комисия е стигнала до заключението, че случаите са спаднали с към 90% през последните месеци. Сега виждаме непрекъснат прогрес в управлението на епидемията и работим в тясно съдействие с най-засегнатите общности, добави Гебрейесус.

Маймунската шарка е открита в елементи от централна и западна Африка от десетилетия, където хората се заразяват основно от животни като диви гризачи. През предходната година се появи голям брой огнища в Европа и Северна Америка.
 СЗО смени името на маймунската шарка
СЗО смени името на маймунската шарка

Въвежда се терминът " mpox "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР