Глобална кампания на The Body Shop и Cruelty Free International,

...
Глобална кампания на The Body Shop и Cruelty Free International,
Коментари Харесай

Световна петиция събира подписи за забрана на тестването на козметика върху животни

Глобална акция на The Body Shop и Cruelty Free International, която приканва да се постави завършек на жестоките опити върху четириноги в международен мащаб, навлиза и в България. Кампанията под надпис „ Forever Against Animal Testing “ упорства за възбрана на тестването на козметика върху животни на всички места по света. Инициативата се стреми да събере над 8 млн. подписа в петиция, която да бъде показана пред Общото заседание на Организация на обединените нации. Крайната цел е да бъде призната интернационална спогодба, с която нечовечната процедура да бъде прекъсната вечно. Всеки може да поддържа идеята на адрес https://www.foreveragainstanimaltesting.com/page/9986/petition/1

Към нея у нас към този момент се причислиха едни от най-обичаните български актриси Катерина Евро, Силвия Лулчева, както и новоизгряващите звезди от хитовия български филм „ Революция Х “ Силвия Петкова, Мона Гочева и Иван Тишев. В поддръжка на самодейността те вързаха шалчета на своите кучета и котки с надпис „ I am forever against animal testing “.

The Body Shop е първата интернационална козметична марка, която поддържа подобен тип  самодейност. „ Искрено имаме вяра, че никое животно не заслужава да бъде наранено в името на козметиката и че тестването върху четириноги е грубо и излишно. Затова с неправителствената организацията Cruelty Free International си партнираме в най-голямата и най-амбициозната акция, която цели възбрана на тестването на артикули и съставки върху животни ”, споделя Джеси Макнийл-Браун, старши управител Международни акции и корпоративна отговорност в The Body Shop.

През 2013 година The Body Shop и Cruelty Free International с общи сили съумяват да извоюват възбрана за тестването на артикули върху животни в Европейския съюз. Но това не е задоволително, тъй като доста четириноги по целия свят не престават да страдат. Все още 80% от страните разрешават опити върху най-беззащитните същества. В международен мащаб всяка година за тестването на козметика се употребяват повече от 500 000 животни,  а доста от тях умират или остават осакатени.

Оригиналният английски бранд, прочут със своята висока нравственос – The Body Shop напълно скоро стъпва публично и в България. Първият магазин на марката ще отвори порти на 16 юни в The Mall, София. Малко по-късно ще бъде открит и втори обект от веригата в Paradise Center.

Глобалната марка за хубост The Body Shop е учредена през 1976 година от Анита Родик в Брайтън, Англия. Компанията е пионер в използването на натурални съставки и се стреми да направи позитивна смяна в света, като предлага висококачествени и естествени козметични артикули, създадени съгласно етичните стандарти. Бизнесът може да бъде мощ за положително – това е главната движеща полезност на марката.

The Body Shop обгръща 3 000 търговски обекта в над 60 страни. Заедно с Aesop и Natura е част от козметичната група Natura & Co -  световна мрежа от компании, ангажирани със основаването на позитивна икономическа, обществена и екологична смяна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР