Глоба от 137 хиляди щатски долара беше наложена на продуцентската

...
Глоба от 137 хиляди щатски долара беше наложена на продуцентската
Коментари Харесай

Глобиха продуцентите на фаталния филм с Алек Болдуин

Глоба от 137 хиляди щатски $ беше наложена на продуцентската компания " Rust Movie Productions ", която стои зад кино лентата " Rust ", при чието снимане беше убита операторката Хелена Хътчинс, предадоха международните осведомителни организации.

Финансовата глоба е наложена от Бюрото за здраве и сигурност на работното място в щата Ню Мексико, където се снимаше продукцията. След трагичния случай от октомври м.г., работният развой по лентата бе спрян.

Проверка на ведомството в Ню Мексико е открила, че компанията е била наясно, че " не се съблюдават процедурите за сигурност при потребление на огнестрелно оръжие на снимачната площадка ".

Продуцентите са показали " равнодушие към сигурността на чиновниците ", като не са подхванали ограничения за съблюдаване на протоколите за сигурност.

Службата наложи оптималната санкция от 136 793 щатски $ и подреди да бъде платена в границите на 15 работни дни.

През октомври м.г. по време на подготовка за сцена от продукцията артистът Алек Болдуин инцидентно простреля операторката Халина Хъчинс и рани режисьора Джоел Соуза. Оказа се, че употребяваният от него реквизитен револвер е бил зареден с бойни, вместо с халосни патрони, напомня Българска телеграфна агенция. Разследването на тежкия случай продължава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР