Глината или така наречената хума е най-древното почистващо средство, използвано

...
Глината или така наречената хума е най-древното почистващо средство, използвано
Коментари Харесай

Разкрасяващото действие на хумата - и баба знае

Глината или по този начин наречената хума е най-древното почистващо средство, употребявано от хората. Тя детоксикира и извлича замърсявания от кожата и косата, като в същото време ги зарежда с микроелементи. И всичко това без да предизвиква никакво раздразнение, за разлика от всеобщите детергенти в сапуните, шампоаните и другите измиващи средства.

Съществуват обаче разнообразни типове глина, които се разграничават както по своя цвят, по този начин и по минералния си състав. Затова и въздействието им върху кожата и косата е друго.

Бялата хума е най-фина и приятна за приложимост, само че за сметка на по-беден минерален състав. Състои се главно от минерала каолинат, подправен с алуминий и силиций. Затова пък с помощта на неутралното си pH се понася добре от всички видове кожа, даже и от най-сухата. Използвайте я за разчистване и подготвяне на, с цел да премахнете токсините от вашата кожа и да стимулирате регенерацията на клетките. Може би не знаете, само че бялата глина има даже антибактериални свойства и под формата на пудра е естествено заздравяващо средство при подсечена и засегната кожа.

Зелената хума има по-груби частици и разнообразни примеси, само че е доста по-полезна за кожата, изключително за мазната и смесената. Няма обаче да я намерите по аптеките, а единствено по пазарите под формата на огромни буци. Зеленикавият й цвят се дължи на комбинацията от стоманен оксид и скъпи микроелементи - магнезий, калций, калий, магнезий, фосфор, цинк, алуминий, силиций, мед, селен, кобалт и молибден. Благодарение на този богат състав зелената глина освен почиства порите в огромна дълбочина, само че и контролира себумната секреция. С нея можете да си приготвите ефикасна маска срещу акне, тъй като има мощно успокояващо и антибактериално деяние. Използвана като измиващо средство за коса доста понижава омазняването и дразненото на скалпа. Зелената хума се приема даже вътрешно за детоксикация и реминализация на организма, както и за лекуване на стомашни недоволства.

Червената глина е богата на стоманен окис, на което се дължи и характерният й цвят. Подобрява кръвообращението, а оттова и достигането на повече потребни субстанции и О2 до кожата. В резултат на това тенът става по пресен, а овалът на лицето по-стегнат. Особено потребна е алената глина за дами с розация, защото укрепва капилярите и разнася оттоците. Също по този начин съживява повехналата и изтощена кожа, почиства надълбоко мазната и нечистата.

Жълтата глина е най-щадяща за сухата и застаряваща кожа. Тя не извлича мазнините от епидермиса, а единствено токсините.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР