Глемият футболист от 70-те и 80-те години Андрей Желязков даде

...
Глемият футболист от 70-те и 80-те години Андрей Желязков даде
Коментари Харесай

Андрей Желязков: В Левски и Славия няма решаващи играчи

Глемият футболист от 70-те и 80-те години Андрей Желязков даде изявление пред " Тема Спорт " за днешното дерби сред Левски и Славия на " Герена ". Бившият шеф на сините и прочут състезател на белите показа какво му прави усещане в представянето на тимовете от началото на втория полусезон и кои футболисти изпъкват над останалите. Той уточни и какви би трябвало да са задачите на отборите до края на сезона.

Г-н Желязков, следва най-старото столично дерби сред Левски и Славия. Какви са упованията ви за дуела на стадион " Георги Аспарухов "?

- Мачовете сред двата тима, без значение кой е бил хазаин, постоянно са били непредсказуеми до самия им край. В последните години Славия играе много сполучливо против Левски. Но всеки дуел е друг. Двата отбора имаха доста национали, изключително юношески, които играха във вторник, и това ще си окаже въздействие. Дано са съумели да се възстановят.

Какво ви прави усещане в играта на Левски и Славия от началото на втория полусезон?

- Левски направи единствено една неверна стъпка против Крумовград. Тогава не бяха безапелационни, само че в другите мачове си взеха успехите, макар че не бяха против мощни противници, само че бяха непременно и го направиха. От началото на втория полусезон съумяха да наваксат изоставането си в битката за евротурнирите. Всеки дуел за сините е доста значим. Играта си е игра, само че точките са от голяма важност. По този метод тимът към този момент придобива убеденост и самочувствие с изкачването на таблицата и настроението е приповдигнато. В Славия след завръщането на Златомир Загорчич отборът потегли нагоре. Това е неоспоримо. Белите позволиха загуба в последния кръг от Локомотив Пловдив, само че персонално за мен резултатът клонеше към тъждество. Така се случва от време на време. Господ от едно място взима и на друго дава.

При кой тим ще се усетят повече неналичията на съществени играчи - за Левски навън са Асен Митков и Фабио Лима, до момента в който при Славия Галин Иванов е под въпрос до последно?

- И за единия, и за другия тим това са значими футболисти, само че пък въпреки това, тези отсъствия са късмет за тези, които по-малко са играли досега и в този момент може да се изявят и потвърдят. Предполагам, че няма да има огромна разлика. Митков и Лима са съществени играчи за Левски, само че Галин е доста значим за Славия. Дано да се възвърне. Със сигурност е по-амбициран, тъй като не съумя да се наложи на " Герена " при престоя си. Всеки състезател желае да покажеу че са сбъркали с неговото освобождение.

Кои футболисти от двата тима ви вършат усещане в първите мачове напролет?

- Чак толкоз решителен състезател и в двата тима няма. Добро усещане ми направиха в Левски Фабио Лима и Ел Джемили. Бразилецът вкара хубави попадения, само че на моменти се изключва от играта. Добри думи заслужава и Марин Петков. Върви сносно. Само би трябвало някой да му каже, че неговите качества са доста по-големи и да не се задоволява с постигнатото досега. Може да пораства още. Няма по какъв начин да не се уточни и Патрик-Габриел Галчев. Много ми харесва играта му, като изключим дуела с Крумовград. Универсален футболист, който може да работи на разнообразни постове. Допусна неточност при липса на централизация, само че не би трябвало да го съдим, тъй като още е млад. Смятам, че е сериозен и сложен състезател, който също може да се развива. В Славия Тони Тасев се обрисува като значимия състезател и когато Галин Иванов е здрав, белите са доста рискови, изключително на контраатаки. В " Овча купел " има доста надарени млади играчи. Мога да дам образец с Кристиян Стоянов. Изигра страховит мач за младежите против Полша, непрекъснато преборваше по-високите си противници и сподели забележително самочувствие. Мартин Сораков също е доста надарен. Дори да вършат неточности, би трябвало да бъдат стимулирани. Славия малко по малко си постановат юношите. Надявам се, че през идващия сезон ще съумеят да съчетаят опита с младостта. Талантите ги има, единствено би трябвало по един преподавател във всяка линия.

Какви би трябвало да са задачите пред Левски и Славия до края на сезона?

- За Левски е ясно, че би трябвало да завоюва място в евротурнирите, и то директна промоция, а не да стига до бараж. Сините имат сили за тройката. От друга страна, Славия може да стигне до седмата позиция, която дава право за плейоф. Но е належащо да се види и кой ще завоюва Купата на България.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР