Гледната точка на Лирекс към киберсигурността днес: Новите предизвикателства. Как

...
Гледната точка на Лирекс към киберсигурността днес: Новите предизвикателства. Как
Коментари Харесай

Създаваме управляеми услуги с фокус върху сигурността

Гледната точка на Лирекс към киберсигурността през днешния ден: Новите провокации. Как Лирекс се трансформира в тази среда на възходящи закани?
Ние бързо и непрекъснато се приспособяваме, тъй че да сме в крайник с новите трендове. Тясно работим с водачи на пазарите на ИТ и киберсигурността, с цел да обновяваме непрекъснато технологиите и процесите си, тъй че да предоставяме най-ефективните решения на своите клиенти. В отговор на възходящите закани нараства и портфолиото ни от киберсигурност услуги и към този момент включва Security Operations Center, Управление и разбор на логове и Управление на уязвимости.

Портфолиото от управляеми услуги дава необятна гама от услуги за киберсигурност, които дават отговор на потребителските изискваният по отношение на другите етапи от виталния цикъл и по отношение на другите ИТ среди – от единични десктопи до огромни организации с хетерогенна инфраструктура и услуги.
Как управляемите ИТ услуги, предоставяни от Лирекс, способстват за повишението на киберсигурността на клиентите?
Освен че предоставяме софтуерни решения за сигурност, ние също по този начин сътворяваме нашите управляеми услуги с фокус върху сигурността, тъй че клиентите ни, които са разнообразни по величина и са от разнообразни промишлености, да получават сложна ефикасна отбрана. Например, нашите облачно-базирани услуги Backup-as-a-Service (BaaS) и Desktop-as-a-Service (DaaS) включват криптиране от високо равнище и мултифакторна автентикация, тъй че да подсигурят конфиденциалността и интегритета на данните на нашите клиенти.

Управляемите услуги за поддръжка на сървъри и сториджи пък са проведени към дейния мониторинг и поддръжка, което разрешава навременно разкриване и справяне с евентуални уязвимости. А всички знаем какъв брой е значима скоростта, когато става въпрос за осведомителна сигурност. Дори и услугата ни Helpdesk Services има аспект, обвързван със сигурността. Освен техническа помощ, ние също по този начин оказваме и подпомагане по проблеми, свързани с осведомителната сигурност. 
Как другите видове услуги оказват помощ за отбраната против киберзаплахи, загуба на данни или несанкциониран достъп?
Всяка от предлаганите от Lirex услуги има значима роля в кибер отбраната. Имаме огромно портфолио, което включва одити, пенетрейшън проби, образования на личния състав, консултиране по отношение на реакцията при произшествия и тактиките за възобновяване при бедствия. Бихме желали, обаче, да обърнем внимание на един аспект, който постоянно е неглижиран – съществуването на надеждни архиви на външна локация. Това е сериозно при положение на случай, обвързван със загуба на данни, който може да се дължи на аргументи, разнообразни от злонамерена офанзива.

Една от главните изгоди на нашата BaaS услуга, с изключение на гъвкавия метод на заплащане вид Pay-as-You-Go, е технологията, която използваме, за неотменими (immutable) архиви. Този вид архиви не могат да бъдат модифицирани или изтрити, което дава значим спомагателен пласт отбрана, предпазващ даже от ransomware офанзиви. Използването на безвъзвратен списък дава опцията на клиентите ни бързо и елементарно да възстановят системите и данните при нужда.
Как компанията обезпечава резистентност на бизнеса и процесите по възобновяване след сривове и повреди?
Ние в Lirex разбираме значимостта на бизнес устойчивостта и процесите за възобновяване при произшествия, и за това имаме документи като ISO20000, ISO27001 и ISO22301 за ръководство на ИТ услуги, Информационна сигурност и резистентност, в това число и ръководство на бизнес непрекъсваемостта. Вярваме, че готовността за бързо възобновяване, подкрепена от BaaS и DaaS, е съществена съставния елемент от цялостната тактика за сигурност. Предлагаме богата палитра от услуги, предопределени да оказват помощ на клиентите ни да развият и осъществяват ефикасни проекти за възобновяване, включващи оценка на риска, оценка на бизнес въздействието и правене на тактика за възобновяване. Чрез тези услуги, ние идентифицираме евентуални уязвимости и създаваме цялостни тактики за понижаване на риска, тъй че да има непрекъсваемост на бизнеса при положение на сериозен случай.
Посочете образци за практиката на Лирекс - по размер на всеки клиент
Всеки клиент има разнообразни потребности и провокации, когато приказваме за киберсигурност и ИТ услуги. За това ние прилагаме самостоятелен метод към обособените планове и тясно работим с всеки клиент, с цел да разработим решение удовлетворяващо спецификите и постигащо потребителските бизнес цели. Ето 3 образеца:
BaaS с неотменими архиви
Тази услуга на Lirex беше проектирана за характерните потребности на организациите, които имат огромен размер от данни на клиенти. Услугата включва on-site списък за бързо възобновяване при положение на случай и off-site бекъп за спомагателна отбрана.
SOC и Управление на уязвимости
Финансовите компании имат потребност от по-високи равнища на мониторинг и разбор, с цел да отговорят на регулаторни условия. Lirex предоставя SOC и Управление на уязвимости в това число 24/7 мониторинг, сигнализация в действително време и регулярни сканирания за уязвимости. Допълнително специалистите на Lirex работят тясно с екипите на клиента, с цел да разпознават и отстраняват уязвимости.
DaaS за даването на сигурен достъп на трети страни
Desktop-as-a-service (DaaS) е услуга, която мощно се къстамизира, тъй че да даде сигурен достъп на трети страни, като вендори и реализатори. Производствена компания имаше потребност Lirex да даде краткотраен достъп на голям брой сътрудници извършващи одит, счетоводство, поддържка и поправки до разнообразни елементи на инфраструктурата. Lirex обезпечи сигурна виртуална десктоп среда, с стеснен достъп единствено до нужните системи и данни.
Конкурентното преимущество на Лирекс?
Иновативното мислене e в нашето ДНК. Ние построяваме решения, в които имаме вяра – нашата пристрастеност за иновация движи както нашият напредък и развиване, по този начин и тези на нашите клиенти. Вярваме в опростеното, а не в комплицираното. Действаме предприемчиво и вкарваме смели ИТ решения.

Lirex се отличава, предоставяйки персонализирани решения, които обслужват съответните потребности на всеки клиент. С потвърдена известност към този момент повече от 30 години и документи по стандарти като ISO22301, ISO27001, и ISO20000, екипът  специалисти на Lirex предлага високо равнище ИТ решения и услуги.

Lirex е виновна и към околната среда и етичните бизнес практики, което е отразено и в документа от EcoVadis, наблягайки отдадеността на компанията към екологичното, обществено и отговорно ръководство (ESG).
Текстът е част от бр. 114 на сп. „ Икономика “. Публикува се в Economic.bg по силата на партньорско съглашение сред двете медии.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР