Гледам няколко пъти кадрите с полицейско насилие, мъчейки се да

...
Гледам няколко пъти кадрите с полицейско насилие, мъчейки се да
Коментари Харесай

Зад колоните на тишината!

Гледам няколко пъти фрагментите с полицейско принуждение, мъчейки се да схвана какво в тях не е наред. Трябва ми известно време, с цел да установя, че това е неналичието на тон, злокобната тишина. Като в глух филм на Чарли Чаплин. Само че това не е развлекателна комедия, а злокобна сюрреалистична картина, като че ли изпълзяла от мазетата на Държавна сигурност през 50-те години на предишния век.

Не слушам виковете на протестиращите, диалозите на служителите на реда, стоновете на битите, шумът от влаченето на телата им, тъпият тон на забиващите се в корема им полицейски кубинки, пукотът на кокали, когато хвърлят телата им едно върху друго като чували с картофи.

Всъщност, слушам ги, само че едвам откакто задрямвам отпаднал. Целият букет от звуци ме зашеметява, само че измежду тях се откроява гласът на момичето, молещо служителя на реда да отключи белезниците ѝ, а той се хили сластно и ѝ приказва някакви нелепости, до момента в който я гали по разголеното тяло. И по този начин – денем картините, през нощта звуците.

Уважаемият основен прокурор приключи почивката си, прекъсна отпуската си, отсрочи дълго плануваното си посещаване при сътрудника си в една балканска страна и, макар че не бил задължен да го прави, яви се в Народното събрание - с цел да бъде изслушан в Комисията по конституционни и правни въпроси. Направи всичко това единствено и само от почитание към уважаемите депутати.

За да не го помислят за бръснат талибан, уважаемият основен прокурор бе съпроводен от две уважавани дами. Едната изпълняваше ролята на негова заместничка и съветничка, само че каква беше ролята на другата - с изключение на да гледа отдолу под вежди депутатите - по този начин и не се разбра. Е, и Гласът му беше там, само че кой знае за какво прелестната кака Сийка по този начин и не пророни даже половин сричка.

На всички въпроси, сложени от уважаемите депутати, уважаемият основен прокурор отговаряше с почитание по един и същи метод.

Най-напред заявяваше, че въпреки въпросът да не е обвързван с тематиката, той не се тормози да отговори.

След това показваше страдание, че конституцията и законите не му разрешават да отговори на депутатските питания.

А най-после изнасяше къса ограмотителна сказка в изящната стилистика на Симеоновската магнауро-милиционерска школа и съветваше уважаемите депутати какви нови закони да одобряват и къде по какъв начин да пипнат конституцията, с цел да може идващия път да бъде обстоен като действителен основен прокурор, а не като строго лимитиран от всякъде административен началник.

Само на два пъти уважаемият основен прокурор отпусна уважаемата си душа и излезе отвън рамката. Веднъж, с цел да ни показа, че той бил най-безстрашният основен прокурор на света, тъй като се е изправил самичък против могъщи олигарси, разполагащи с войска от наемни убийци и по тази причина се нуждаел от защитата на Бюрото по отбрана. И повторно - с цел да уведоми прогресивното човечество, че не различен, а персонално той - за пръв път в новата ни история - е разкрил злокобна шпионска мрежа, работеща в интерес на Русия.

Така, в дух на взаимно почитание, минаха и идващите чувания на уважаемия основен прокурор от уважаемите народни представители. Единствено един Хаджихулиган се опита да наруши положителния звук, задавайки му неприличния въпрос " Как мултитемпературният охладител за вино във вилата му в резиденция " Бояна " оказва помощ на работата му? "

Част от уважаемите депутати откровено се възмутиха на този непочтителен въпрос, нищо че отговорът му е елементарен за отгатване. Древните римляни прелестно са знаели какво се крие зад сентенцията „ In vino veritas “. Творческият принос на уважаемия основен прокурор е, че българската истина е в охладеното вино. Затова му е необходим този чудноват апарат. Защото кой, в случай че не Той, е най-големият изследовател на истината?

Аз персонално, в случай че имах опция, бих попитал (не)уважаемия основен прокурор нещо напълно друго: " Господин Гешев чувате ли стоновете на хората, бити и ритани зад колоните на Министерския съвет? Защото, до момента в който Вие сте основен прокурор, ние ще продължаваме да ги чуваме? "

За страдание такава опция нямам. За разлика от депутатите, които таман щяха да го попитат по кое време ще си подаде оставката и... президентът Радев разпусна Народното събрание!

 

Чавдар Михов
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР