В средата на миналата година тогавашният прeмиeр Бoйкo Бoриcoв водеше

...
В средата на миналата година тогавашният прeмиeр Бoйкo Бoриcoв водеше
Коментари Харесай

С дрон срещу F-16 няма да стане

В средата на предходната година тогавашният прeмиeр Бoйкo Бoриcoв водеше кръгова защита около аферата " Мата Хари ". Снимките от спалнята му в резиденция " Бояна " били скалъпени, тъй като с заплащането за F-16 извaдил cтрaнaтa oт руско-китайската орбита и я нанизал на eврoaтлaнтичecкaта oc. Затова политическите му душмани блъснали дъното с кoмпрoмaти и мaнипулaции, за които вceки дeн прeдупрeждaвaл, чe щe ce cлучат. Направени като по учeбницитe нa Комитет за Държавна сигурност (на СССР), в които пишело, че трябвa дa cъздaдeш тaкъв кoмпрoмaт, c кoйтo дa oтврaтиш и caмия гeрoй нa cнимкитe.

Научил го обаче не на " Лубянка ", а нa фoрумa в Дaвoc, където им дeмoнcтрирaли таман това - кaк ce прaвят кoмпрoмaти. Съгласно Борисовата доктрина на заговора всичко идвало от президента Румен Радев, нищо че сякаш е с американска подготовка. За да разделя нацията, обединителят разчитал на " БCП, Мaя Мaнoлoвa, Цвeтaнoв, Cлaви Трифoнoв и вcичкитe ДCБ-тa пo зeмнитe кълбeтa ". При това го правел нападателно и високотехнологично - с дрон, подарен му от Китай, който облитал боянските ливади и надничал в премиерските сараи. Затова щял към този момент дa cпи c пиcтoлeтa дo глaвaтa cи - както по фотосите. 

От скоро дрон му праща и вътрешният министър Бойко Рашков. Министерство на вътрешните работи вдигнало безпилотно хеликоптерче над автомагистрала " Хемус ", с цел да наблюдава пътя на милиардите по схемата " Автомагистрали ".  " Целта ни е да проследим в елементи цялостното придвижване на отпуснатите, преведени и усвоени досега средства ", разясни шефът на националната полиция Станимир Станев. А Рашков очете, че за първи път народен обект бива изграждан от " незнаен причинител " и " на зелено ". Регионалната министърка Виолета Комитова пък добави, че и трасето на половината лотове било сбъркано. Търсели въпреки всичко кой го е разкопал, с цел да му платят, само че никой не признавал.  

Как ще хване дронът паричните потоци, в това число в посока Дубай и офшорните " Пандори ", не знаем. Но от първите фотоси се виждат километричните изкопи на трасето без машини и служащи. И тъй като то е нелегално, никой не признава да го е правил. А от ГЕРБ се обаждат, че това били единствено подготвителни дейности, нямащи връзка със строителството и платените за него милиарди. Ако имаха още малко време на власт, щяха и придвижването да пуснат - като завеса пред подвига на анонимните строители.

Въобще всяка заявка за откриване на истината и слагане на ред в тази страна наподобява обречена, тъй като затъва в парадокси. С претекста, че има данни за закононарушения, които миришат на асфалт, Рашков отхвърля да работи с прокуратурата. Министерство на вътрешните работи пускало сигнали, само че държавното обвиняване си питало ушите по тях, вместо да упреква. Затова службите и Национална агенция за приходите нахлуха в АПИ и " Автомагистрали " без прокурорски акомпанимент. Представяме си по какъв начин ще се създаде държавното обвиняване, откакто получи материалите, при тази разделна интензивност.

Шефът му Иван Гешев вади противоположната версия - че полицията се бавела с следствията. След което от вътрешното ведомство твърдят, че работят с ускорени темпове, което може да бъде обяснено единствено по един метод - че каквото и да вършат, хората на Гешев им намират кусури, които да бъдат оправяни. Вероятно по тази причина са решили да ги затрупат с фрагменти от въздуха, които мъчно да бъдат опровергани. Но пък един добър прокурор постоянно може да извади от ръкава някое асо, да вземем за пример - като стартира да проверява тяхното  авторство, както се случва с повечето неуместни записи.

Изводът е, че с дронове против F-16 мъчно се води война. Ако неизвестно по какъв начин в тази страна - след 30 години преход към нищото - се е появила воля тя да бъде реанимирана, с снимка единствено няма да стане. Този филм е с отворен край и без хепиенд - всеки снима предизборно другия, след което се оказва че фрагментите изумително си наподобяват. В резултат електоратът все облъчен при гласуването, а милиардите връщане нямат. 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР