Гледах част от участието на Волен Сидеров в предаването по

...
Гледах част от участието на Волен Сидеров в предаването по
Коментари Харесай

Захариева за скандала със Сидеров в БНТ: Недопустимо!

Гледах част от присъединяване на Волен Сидеров в предаването по Българска национална телевизия. Той завладя ефира на националната телевизия по неприемлив метод. След всички нападки към Вътрешна македонска революционна организация, аз не разбрах какви са позициите му. Не това е методът за битка за гласове, най-малко не и съгласно нас от ГЕРБ. Ние не споделяме постоянно, само че в тези случаи, той е доста друг.

Това съобщи министърът на външните работи Екатерина Захариева в утринния блок на Нова телевизия.

Припомняме, че нощес водачът на “Атака” атакува словесно Юлиан Ангелов от Вътрешна македонска революционна организация в предаването “Референдум” по Българска национална телевизия. Волен Сидеров обиди и евродепутатът Ангел Джамбазки, който не бе в студиото, с думите “той е гей”. След 30 минутен скандал с водещата и депутатът от Вътрешна македонска революционна организация, Сидеров бе изпъден от студиото с жандармерия.

“Искаме от ден на ден хора да притеглим към политиката и гласуването. Със сигурност по този метод в народен ефир не е начинът”, добави външният министър.

“Очевидно, Северна Македония е национална идея за България. Целта ни са добросъседски връзки. Няма по какъв начин да се стремиш да станеш член в Европейски Съюз, а да имаш нерешени проблеми ", сподели още тя.

"Най-близки до сърцата са исторически въпроси, само че се крият и проблеми със съгласуваност, обучение, роуминг, туризъм и други”, разкри Захариева по въпроса за връзките ни със Северна Македония.

“Условията ни са ясни, а България постоянно е имала такива. Отношенията ни ще лишават време, само че за последните 2 години се прави повече от последните 30 години”, добави министърът на външните работи.

"Нито доста твърдата дипломация, нито доста меката ще свърши работа по въпроса за Северна Македония. Търсим баланс”, безапелационна бе Захариева.

“Австралийският външен министър ме потърси за среща в Организация на обединените нации. Нямаше по какъв начин в графика ми да се включи тази среща, защото имах планувани 11 такива. Съвсем за малко се видяхме, а тя съобщи, че ме е потърсила за случая на Полфрийман. Казах ѝ, че ще решим казуса посредством консулите ни. Разбирам възмущението на жителите, само че аз като правист няма да разясня съдийско решение”, приключи Екатерина Захариева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР