Главоболието е едно от най-често срещаните физически неразположения. Болката може

...
Главоболието е едно от най-често срещаните физически неразположения. Болката може
Коментари Харесай

Главоболието – защо се появява и можем ли да го спрем без лекарства

Главоболието е едно от най-често срещаните физически неразположения. Болката може да бъде тъпа и пулсираща, чиято причина нормално се крие в дехидратацията, или мигренозна, която е способна да отнеме силите ни даже за най-елементарните дневни отговорности. В сегашните условия, когато хоумофисът е все по-често срещана реалност, рискът от появяването на това недоволство се завишава фрапантно, защото дългото стоене пред компютъра и неизлизането от вкъщи се явяват извънредно рисков фактор.

Когато главоболието се появи, реакцията на огромен % от хората е да посегнат към болкоуспокояващите. Да, те могат да свършат работа краткотрайно и да облекчат признака, само че в случай че човек постоянно от това неразположение, е добре да се потърси същинската причина за появяването му.

Въпреки че в основата на всички типове главоболие стои болката, то тъкмо тя е способна да подскаже какъв е видът на недоволството. Например, в случай че се намира в региона на челото и цялото лице, казусът постоянно се намира в синусите, само че разчетем ли я като пулсираща, нормално това е знак за мигрена.

В последна сметка всички типове главоболия се причинява от процеса вазодилатация – разширение на кръвоносните съдове, в тази ситуация намиращи се покрай мозъка, изяснява за The Conversation Аманда Елисън – професор по неврология в университета в британския град Дърам. Тогава сензорните рецептори в съдовата стена се разтягат, а това чувство ни записва като болежка. Тя е сигнал, който организмът ни изпраща, пробвайки се да ни защищити от по-тежки последици. Ето за какво е добре да разберем защо тъкмо ни предизвестява.

Да мислим оттатък главата си

Въпреки, че болката се намира там, тя постоянно не е предизвикана от самата глава като част от тялото. В 20-годишния си опит с проучването на главоболието професор Елисън открива, че то е като двупосочна улица. Причините за него може да идват от тялото или от държанието ни и в случай че одобряваме болката в главата като нещо настрана от тях, в никакъв случай няма да разберем повода за появяването ѝ и по какъв начин най-ефикасно да я предотвратим.

Страдащите постоянно от мигрена добре схващат това, споделя професорът по неврология, започвайки да наблюдават храната и дейностите си, с цел да научат какво я отключва. Но тези, при които главоболието е от различен тип, съгласно Елисън не са предразположени да търсят първопричината ѝ.

Един от най-честите фактори за болежка в региона на главата е напрежението. Старанието за осъществяване на прекалено много задания в границите на деня и мощният прочувствен стрес съвсем обезпечено ще доведат до сходно неразположение. Причина за него може да бъде и неуместната стойка, която заема тялото по време на несъразмерна работа на компютър да вземем за пример. Но какво може да се направи, в случай че недоволствата са към този момент на разположение?

И още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР