Главоболие, възпалено гърло и хрема сега са най-често съобщаваните симптоми,

...
Главоболие, възпалено гърло и хрема сега са най-често съобщаваните симптоми,
Коментари Харесай

Главоболие, възпалено гърло и хрема - симптоми на COVID вариант Делта

Главоболие, възпалено гърло и хрема в този момент са най-често съобщаваните признаци, свързани с инфекцията на Covid във Англия, оповестява БиБиСи.

Проф. Тим Спектор, който управлява проучването на Zoe Covid Symptom разяснява, че вид Делта може да се почувства " по-скоро като неприятна простуда " за по-младите хора.

Но макар че може да не се усещат доста зле, те биха могли да бъдат заразни и да изложат други на риск. Всеки, който счита, че може да има Covid, би трябвало да си направи тест.

Класическите признаци на Covid, за които хората би трябвало да внимават, споделят от NHS, са: кашлица, висока температура, загуба на аромат или усет.

Спектор добавя, че те към този момент са по-рядко срещани, въз основа на данните, които екипът на Zoe получава от хиляди хора, които са записали признаците си в приложение.

Промяната наподобява e обвързвана с повишаването на разновидността Делта, в началото разпознат в Индия и в този момент представляващ 90% от случаите на Covid във Англия.

Треската остава много постоянно срещана, само че загубата на подушване към този момент не се появява в топ 10 на признаците, споделя проф. Спектор.

" Този вид наподобява работи малко по-различно. Хората може да си помислят, че преди малко са хванали някаква сезонна простуда и отиват на празненства и могат да заразят към шест други души ".

" Смятаме, че това подхранва огромна част от казуса. Съобщението тук е, че в случай че сте млади, по този начин или другояче ще сте с по-леки признаци. Може просто да се почувствате като при мощна простуда или някакво необичайно чувство за " изключване ", само че останете вкъщи и си направете тест ".

По същия метод, проучването на Imperial College London React на повече от милион души в Англия - когато Алфа или английският вид бе преобладаващ - откри необятен набор от спомагателни признаци, свързани с Covid.

Втрисането, загуба на вкус, главоболие и мускулни болки бяха най-силно свързани със заразяването, дружно с класическите признаци.

Правителственият съвет споделя, че най-важните признаци на Covid са: нова непрекъсната кашлица, висока температура загуба или смяна в миризмата или усета.

" Има и няколко други признака, свързани с Covid-19. Тези други признаци могат да имат друга причина и сами по себе си не са причина да се направи тест на Covid-19. Ако сте загрижени за признаците си, потърсете здравна помощ. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР