Главното, което запълва организма ни с шлаки и токсини, е

...
Главното, което запълва организма ни с шлаки и токсини, е
Коментари Харесай

Пречистване на организма с глад

Главното, което запълва организма ни с шлаки и отрови, е храната. Без да се замисляме за следствията, ние всеки ден запълваме стомаха си с нездравословни артикули.

Тъй като никой от нас не е в положение да промени съществено метода си на хранене, единственият метод за филтриране на организма от шлаки и отрови е гладуването.

Не е належащо да стигате до фанатизъм, тъй като природата не търпи крайности. Достатъчно е да гладувате един-единствен ден през седмицата или най-малко да се подлагате на разтоварителни дни благодарение на плодове или кисело мляко.

В този интервал организмът се освобождава от дейна работа за смилането на храната и тогава той има опция да насочи силата си за отърваване от шлаки.

 плодове

Когато човек гладува, гнилостната микрофлора в организма му умира и последователно се възвръща естествената. Кръвта циркулира по-бързо, възстановява се храненето на всички органи на тялото.

Шлаките в организма, с изключение на от външната среда, се образуват и от прекомерно струпване на белтъчини в организма, корист с скотски мазнини и нишесте.

Шлаките се натрупват в съединителните тъкани, в междуклетъчната течност и в едва работещите мускули, а също по този начин в костната тъкан.

Механизмът на струпване е доста елементарен – в клетката нахлува прекалено много сила, която не се употребява. Така елементарната храна се трансформира в отрови.

Когато спре постъпването на храна в организма, той се храни за сметка на вътрешните ресурси. Отделителната система на тялото стартира да работи на високи обороти и над 100 и петдесет типа отрови се изхвърлят единствено от белите дробове посредством дишането. Затова гладуващите имат неприятен мирис.

Гладуването е потребно и при някои болести като да вземем за пример сърдечно-съдови патологии, хипертония, алергия, болести на нервната система, кожни болести и затлъстяване.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР