Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни проведе първия

...
Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни проведе първия
Коментари Харесай

Главнокомандващият ВСУ запозна със ситуацията на фронта генерал Марк Мили

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни организира първия телефонен диалог за новата година с Марк Мили, шеф на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати. По време на договарянията Залужни назова най-трудното направление на фронта, предава РБК-Украйна, базирайки се на известие на украинския военачалник в Телеграм.

Двамата са " разискали измененията в оперативно-стратегическата конюнктура, на първо място в сухоземното и въздушното пространство на Украйна ", оповестява.

" Тежки боеве се водят на границата Сватово-Кременна, както и на Лисичанско направление. Най-тежка остава ситуацията в сектора Соледар-Бахмут-Майорск. Там врагът в действителност се пробва да се придвижи върху труповете на своите, само че елементи от отбранителните сили задържат вражеската атака с безчовечен старания. На Донецкото направление успяхме да задържим позициите си към Авдеевка и да продължим контранастъпателните дейности. Ние надеждно държим отбранителните линии на Запорожкото направление и поставяме старания да защитим Херсон от противников обстрел, най-вече мирните поданици и сериозни инфраструктурни обекти на града. Ситуацията по границата с Република Беларус е изцяло овладяна “, написа Залужни.

" От 31 декември до тази заран съперникът е нанесъл 14 удара с крилати ракети и е употребявал 94 безпилотни летателни апарата камикадзе от вида " Шахед-136 ". Благодарих на военачалник Мили за предоставените с дейното му подпомагане зенитно-ракетни комплекси непознато произвеждане. Днес те избавят на първо място живота на цивилни украинци “, отбелязва още Главнокомандващият ВСУ.

" Обсъдихме и потребностите на отбранителните сили за продължение на битката с агресора. Оценявам високо водачеството на военачалник Мили в даването на военна помощ на Украйна. Взаимното доверие и общата визия спомагат за повишение на способността на украинската войска да пази мирните градове и села на страната ни, което е гаранция за сигурността в цяла Европа “, приключва Залужни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР