Руски съд нареди да бъдат конфискувани активите, сметките, имуществото и

...
Руски съд нареди да бъдат конфискувани активите, сметките, имуществото и
Коментари Харесай

Руски съд конфискува активи на УниКредит на стойност 462,7 млн. евро

Руски съд подреди да бъдат иззети активите, сметките, имуществото и дяловете в дъщерни сдружения на УниКредит, като част от правосъдно дело, което визира италианската банка.

Решението на арбитражния съд в Санкт Петербург обгръща скъпи бумаги, недвижими парцели и сметки на УниКредит на стойност 462,7 млн. евро, както и 100% от акциите в УниКредит Лизинг и УниКредит Гарант, съобщи Ройтерс.

УниКредит е една от банките-гаранти по контракт за създаване на цех за преправка на газ в Русия с немската Linde, който беше преустановен заради западните наказания.

Съдът се произнася по иск на съветското сдружение RusChemAlliance, което желае 443,8 млн. евро от UniCredit по банкови гаранции, предоставени през 2021 година, плюс 4,47 млн. евро неустойки.

Подчертавайки рисковете от правенето на бизнес в Русия след налагането на западните наказания поради войната в Украйна, италианската банка беше показала в отчета си за 2023 година, че е била съдена в съд в Санкт Петербург от съветска енергийна компания за искания по гаранции на обща стойност 444 млн. евро.

В отчета се показва, че съветската компания, чието име не се загатва, е усвоила гаранциите, като е предявила искания за заплащане към УниКредит. Кредиторът не е могъл да ги извърши заради глобите на Европейски Съюз. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР