Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна генерал Валерий Залужни смята,

...
Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна генерал Валерий Залужни смята,
Коментари Харесай

Ген. Залужни пред The Economist: Дори още 1 млн. да мобилизира Путин, за да зарине всичко с трупове, както е правил Жуков, това няма да му донесе желания резултат

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна военачалник Валерий Залужни счита, че една от главните задания на армията е " да сътвори запаси и да се приготви за нови военни дейности, които може да се се случат през февруари, в най-хубавия случай през март, в най-лошия - в края на януари ".
 
" Тези военни дейности да стартират не от Донбас, а по посока на Киев, от Беларус, не изключвам южната посока. Направихме всички калкулации – какъв брой танкове, артилерия ни трябват и по този начин нататък, и по този начин нататък. Това е, върху което всеки би трябвало да се концентрира сега. Нека ми простят бойците в окопите, в този момент е по-важно да се съсредоточим върху натрупването на запаси за по-дългите, по-трудни борби, които могат да стартират идната година ", сподели той пред сп..
 
Според него задачата на врага през днешния ден е да изтощи ВСУ. " Затова, както и през Втората международна война, не се колебая, че най-вероятно някъде оттатък Урал се приготвят нови запаси. Подготвят се на 100% ", акцентира Залужни.
 
В същото време, съгласно него, " това към този момент няма да са ресурсите, които биха могли да бъдат при две години помирение. Няма по какъв начин да стане. Бойният капацитет ще бъде доста, доста невисок, даже и да набере още един милион души в армията, с цел да зарине всичко с трупове, както е правил Жуков, това никога няма да докара до стремежи резултат ". 
 
" Следващата задача, която имаме, е на първо място да запазим границите, до които сме достигнали и да не губим повече позиции. Много е значимо. Защото знам, че е 10 до петнадесет пъти по-трудно да ги отвоюваш още веднъж, в сравнение с да не ги предадеш. Така че в този момент нашата задача е да се задържим ", сподели Залужни и добави, че " втората стратегическа задача е да се подготвим за тази война, която може да се случи през февруари. За да имаме благоприятни условия да водим войната със свежи сили и запаси.
 
Като друга значима задача главнокомандващият на ВСУ отпределя " ПРО и Противовъздушна отбрана ". " По мое персонално мнение - не съм енергиен специалист - само че ми се коства, че сме на прага. Балансираме на тънка граница. И в случай че (електрическата мрежа) бъде унищожена... тогава дамите и децата на бойците ще стартират да замръзват ", сподели той. 
 
Залужни означи, че " не се нуждае от стотици хиляди (хора). " Имаме потребност от танкове, имаме потребност от бронетранспортьори, бойни машини на пехотата. И имаме потребност от муниции ".
 
Главнокомандващият на Въоръжените сили на Украйна означи, че съветските войски са се приспособили към наличието на системите HIMARS в Украйна. " Те отидоха на разстояние, непостижимо за HIMARS. И ние нямаме нищо, което да е с по-голяма далекобойност ", сподели той.
 
" Знам, че мога да победя този зложелател. Но нуждая се от запаси. Трябват ми 300 танка, 600-700 БМП, 500 гаубици. Тогава мисля, че е напълно реалистично да стигнем границите, които имахме до 23 февруари. Но аз с две бригади не мога. Получавам това, което получавам, само че то е по-малко от нужното ", означи още Залужни.
 
" С тези запаси не мога да стартира нови огромни интервенции, макар че сега работим върху такава. Тя идва, само че още не можете да я видите ", прибавя главнокомандващият на ВСУ. Според него " съветската готовност проработи. Не е правилно, че проблемите им са толкоз страшни, че тези хора няма да се бият. Те ще се ебият. Царят им сподели да водят война и те отиват на война. Изучавах историята на двете чеченски войни – там е било същото ". 
 
" Може да не са толкоз добре оборудвани, само че въпреки всичко съставляват проблем за нас. По наши оценки те имат запас от 1,2-1,5 милиона души (…) Руснаците приготвят към 200 000 нови бойци ", отбелязва в изявлението за The Economist Валерий Залужни.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР