Украинският президент Володимир Зеленски за пореден път изрази съжаление поради

...
Украинският президент Володимир Зеленски за пореден път изрази съжаление поради
Коментари Харесай

В интервю за германски медии Зеленски критикува липсата на доставки на оръжия от Запада

Украинският президент Володимир Зеленски за следващ път изрази страдание заради неналичието на оръжейна поддръжка от страна на Запада в битката против съветската инвазия, съобщи ДПА.
 
" Нашите сътрудници разполагат с избрани оръжия, от които се нуждаем през днешния ден, с цел да оцелеем. И аз просто не разбирам за какво не получаваме тези оръжия ", съобщи Зеленски, който през вчерашния ден беше в Харков в Източна Украйна, в изявление за немския вестник " Билд " и други медии на " Аксел Шпрингер ". Напоследък той нееднократно е призовавал за повече системи за противовъздушна защита и муниции.
 
Зеленски посети Харковска област, която беше наранена от съветските офанзиви, с цел да се запознае с вредите по енергийната инфраструктура и проблемите с електроснабдяването. Според изявлението за " Велт ", " Политико ", " Бизнес инсайдър " и Онет той също по този начин е дал да се разбере, че продължава да се надява на немските крилати ракети с огромен обхват " Таурус ".
 
Германският канцлер Олаф Шолц и Бундестагът отхвърлили доставката на Киев на тази оръжейна система. " Доколкото разбирам, канцлерът споделя, че Германия не е нуклеарна мощ и че това е най-мощната оръжейна система в Германия ", сподели Зеленски, като наподобява намекваше, че немският отвод за доставка на " Гаурус " е обвързван с нуклеарните закани на съветския президент Владимир Путин.
 
Зеленски продължава да се надява на милиарди долари помощ от Съединени американски щати за войната.  " Но обединеният Запад разполага с съвременни оръжейни системи ", споделя Зеленски. С тях Русия може да бъде победена, а Украйна да завоюва.
 
Зеленски удостовери също по този начин, че Украйна възнамерява нова контраатака за освобождение на окупираните от Русия територии. За това ще са нужни повече оръжия, изключително от Съединени американски щати. 
 
Украинският водач също по този начин чака някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който се стреми да бъде избран отново по-късно тази година, да посети скоро Украйна. Тръмп се е съгласил да получи покана. Все още обаче не е избрана дата.
 
Зеленски нееднократно е заявявал, че без помощ от Запада Украйна ще претърпи проваляне във войната. В изявлението той също по този начин съобщи, че към момента желае да остане в страната при положение на иден неуспех. " Аз не мога да напусна страната си. При никакви условия ", сподели той.
 
Източник: БТА
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР