Главният прокурор Сотир Цацаров иска промени в Наказателния кодекс за

...
Главният прокурор Сотир Цацаров иска промени в Наказателния кодекс за
Коментари Харесай

Цацаров иска промени в НК за борба с корупцията

Главният прокурор Сотир Цацаров желае промени в Наказателния кодекс за корупционните закононарушения . Тази поръчка той направи в Народното събрание по време на разглеждането на Годишния отчет за активността на държавното обвиняване и проверяващите органи през 2016-201 7.

За нас е добре известно, че подобен законопроект беше импортиран и той провокира съществени полемики във връзка с така наречен корупция в частния бранш, обърна се Цацаров към депутатите. Според него се постановат промени в Наказателния кодекс . Огромна част от нормите там остават непроменени от времето на основаването на Наказателен кодекс, счита обвинител номер едно.

В страната има региони, в които изобщо няма правосъдни медици , а Институтът по криминалистика към Министерство на вътрешните работи е претрупан от експертизи, изясни Цацаров. Чакането на експертизи е един от главните фактори, които предизвикват забавянето на досъдебните производства, стана ясно от думите му.

Вторият проблем е взаимоотношението с Министерство на вътрешните работи и по-точно кадровото застраховане и образованието на проверяващи фрагменти, счита основният прокурор.

Затова е належащо предприемане на ограничения в тенденция на образование на проверяващите служители на реда.

Иначе обвинител №1 похвали работата на спецпрокуратурата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР