Главният прокурор Иван Гешев поиска сваляне на имунитета на депутат

...
Главният прокурор Иван Гешев поиска сваляне на имунитета на депутат
Коментари Харесай

Главният прокурор поиска имунитета на депутат

Главният прокурор Иван Гешев изиска събаряне на имунитета на народен представител от 47-ото Народно заседание с букви Г.М., оповестиха от държавното обвиняване.

Искането за свален имунитет е с цел да продължи наказателното произвеждане против него за общ темперамент.

Депутатът Георги Михайлов от Българска социалистическа партия е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение от общ темперамент през октомври 2019 година и до момента не са налице учредения за преустановяване на наказателното произвеждане, написа money.bg. 

Делото може да продължи и при единодушие на народния представител

Продължаването му обаче е допустимо единствено с позволение на Народното събрание или при документално единодушие на Г.М., според наредбата на член 70 от Конституцията на Република България и чл.135, ал.3, вр. с ал.1 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание. 

Това е трето искане за събаряне на имунитета на Г.М. в качеството му на депутат. Предходни претенции до Народното събрание са импортирани надлежно на 08.11.2018 година и на 01.07.2019 година, за които националният представител е давал единодушието си за възбуждане на наказателно гонене против него.

Срещу Михайлов се води инспекция и за занемареност за времето, когато е бил началник на националната болница по хематология. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР